Missofie

Bokmal

Publicerad 2009-06-28 22:40:12 i ,

Under resan och nu efter resan har jag kommit in i en riktig bokmalsperiod! Första boken jag läste på resan var Belinda Olssons "Gravidchock", en riktig Sofia-bok. Vanligtvis bytte vi böcker som vi hunnit läsa ut med andra backpackers, på hostelen vi bodde på eller i butiker där man kunde byta och köpa böcker, men just "Gravidchock" ville jag aldrig lämna ifrån mig. Så den fick följa med i ryggsäcken i 3 månader, över hav och kontinenter, hem till lilla Sverige. Belinda Olsson har nämligen fortsatt att skriva om huvudkaraktären Agata i en uppföljare så därför ville jag behålla boken och skaffa den andra så snart vi kom hem. Nu sitter jag med näsan i uppföljaren "Otrogen på öppen gata" och njuter. När man har tid att läsa en bra bok är man ledig på riktigt! Finns det dessutom något bättre än att sitta i skuggan en varm sommardag, läsa en bra bok och titta ut över havet? I don't think so! Jösses, vilken livsnjutare jag har gått och blitt på äldre dar!

                

Söndagkväll

Publicerad 2009-06-28 22:14:59 i ,

Vilken härlig helg det har varit! Picknicken igårkväll blev jättelyckad. Vi satt och myste på en rutig filt i gräset vid kanalen och åt och drack gott, pratade och skrattade! Det är så underbart att umgås med människor som får en att må så bra som mina vänner får mig att må! ♥ När picknicken var avklarad fortsatte jag, Lena och Karin (vi unga och pigga!) till Pråmen för premiärbesök. Även om jag har svårt för sådana neandertalare-hak (ni vet hak där killar sitter och dricker massa öl och bara brölar) får jag nog säga att jag blev lite positivt överraskad. Det var iaf lite större och lite bättre än Nitlotten. 

Idag tog jag och Björn bilen ut till mammas och pappas stuga i Ljungskile. På vägen köpte vi med oss grejer så vi kunde bjuda på en smarrig jordgubbstårta. Mm, den blev jättegod och vi var jättestolta! Förutom att äta god jordgubbstårta solade vi, badade, åt grillad lax och bara njöt av svenska sommaren!

Under solen

Publicerad 2009-06-27 12:34:35 i ,

Vilket underbart väder det har varit den här veckan. Jag verkligen älskar svenska sommaren! Min vecka har gått jättesnabbt, jag har bara gjort massa kul. I tisdags gjorde vi ju som sagt en roadtrip till Halmstad, i onsdags och torsdags hängde jag på stranden med Karin och Jenny, i fredags golfade jag med mamsi och papsi och idag ska vi äta gott och dricka massa rosé på en picknick i kvällssolen! ♥

Är det konstigt att vi svenskar känner oss gladare på sommaren? Neej!

I solen med mina tjejer från Karlstad, Rebecka och Caroline! ♥
(Juni 2008, efter sista dagen på basåret!)

Pimp my laptop

Publicerad 2009-06-24 10:34:04 i ,

Känner mig som en japansk fjortis men nu ser laptopen iaf lite sötare ut! Hihi!

Roadtrip

Publicerad 2009-06-23 22:53:48 i ,

Idag har jag och Björn haft en riktig sommar-utflykts-dag! Vi har gjort en roadtrip till Halmstad! Åå jag älskar alla utflykter som hör sommaren till.

Vi gav oss av hyfsat tidigt från Trollhättan imorse och började vår bilfärd ner mot Halmstad. Efter lite snurr i Göteborg (jäkla skitvägbygge!) och några timmar senare var vi i Halmstad och parkerade vid högskolan (där jag förhoppningsvis pluggar om några månader!). I närheten låg nämligen den lägenhet som vi blivit erbjudna. Efter en kort promenad hittade vi det rosa/röda huset där lägenheten låg och in gick vi till en trevlig Halmstadtjej (som snackade skånska! Halmstad ligger ju förtusan nästan i Skåne!). Lägenheten var iaf jättefin och över våra förväntningar. Den låg på första våningen men har ändå en balkong (♥) och var väldigt fräsch med neutrala färger i alla rum så man kan piffa hur man vill! Både köket och toan var väldigt fräscha vilket jag tycker är väldigt viktigt. Åå det kommer bli så bra!

Vårt nya hem!

Efter besöket i vår nya lägenhet åkte vi ner till stan där jag köpte en svart minikjol, en bikiniunderdel och en mascara. Jag har varit på jakt efter alltihop men allt har varit slut i Trollhättan så jag var riktigt nöjd efter att jag hittat det! Detta bekräftade det jag redan hade på känn, Halmstad, en underbar stad!

När vi hade shoppat färdigt i Halmstad styrde vi kosan mot Ullared (där Björn aldrig hade varit förut)! Efter shopping av smått och gott bar det av hemåt Trollhättan igen. Och vet ni, min pojkvän uppskattar Ullared, vilket jäkla kap! Hihi! Shit vilken kul dag vi har haft!

Nu sitter jag däremot här och dricker en Cid Summer Breeze (goood!) och njuter av det sista av min underbara lediga dag! Hihi, just det, så här skönt har jag det varje dag! Imorn blir det nog att åka och sola (och bada?!) någonstans med Jenny och Karin! Mys!
 

Knutby - tur och retur!

Publicerad 2009-06-22 14:53:25 i ,

Hoppas ni har haft en fin midsommar! Det har jag haft! I fredags morse åkte jag och Björn nämligen till Knutby (okej, snarare till Burvik, en bit från Knutby, men det låter så mycket roligare att säga att vi har firat midsommar i Knutby!) till Björns syster Jossan och hennes pojkvän Alex och firade midsommar med Björns släkt. Helgen har varit jättemysig och jag har varit konstant mätt!

Nu måste jag städa lägenheten! Idag kommer folk hit som är intresserade av att hyra den efter oss, så då får man väl anstränga sig lite. Imorn är det dock vi som ska kolla på lägenhet. Då åker vi till Halmstad för att spana in vår nya 2:a. Hej framtiden, här kommer vi!

Shopping

Publicerad 2009-06-18 23:04:40 i ,

Kände mig lite ensam i lägenheten imorse, så då åkte jag till stan och spenderade pengar! Efteråt var jag flera kassar rikare och kände mig inte alls lika ensam längre utan var på riktigt bra humör! Shopping är bra för själen tror jag. Dessutom fick jag ju prata med massa trevliga människor, så man blir social på kuppen också. Grejt! (Hihi) Här är dagens skörd iaf:

         
Ett linne/riktigt kort klänning (!), hårspännen och örhängen (de sista va ju på rea t.o.m).

Och bästa köpet, en à la francaise burk, så söt tycker jag! ♥

Fick även med mig någon blomma hem. Dock inte en levande, dem har jag gett upp för länge sedan. Är det någon som kan ta död på blommor så är det jag! Synd, jag som tycker om blommor så mycket. Men de i plast är mer pålitliga har jag lärt mig! Hihi!

PS. Förlåt för fjortisbilden på linnet men det är fan inte lätt att ta kort på sig själv utan en spegel! :D

Facebook

Publicerad 2009-06-18 12:59:45 i ,

Fick ett meddelande på Facebook igårkväll av en gammal klasskamrat från högstadiet. Haha, oj vad förvånad jag blev när jag läste det och oj vad jag skrattade! Ja, ni kan ju läsa själva:

"Hej Sofia. Med risk för att verka jätte knepig så tänkte jag ställa en liten fråga jag grunnat på många gånger. Nån gång under den perioden vi gick på gymnasiet, tror det var i ettan kanske, så fick jag intrycket av att du var intresserad av mig. Skulle bara vilja veta lite om hur det låg till, var du det och stämmer det isåfall att det var något jag gjorde då som fick dig att ändra uppfattning..? Du kanske inte ens minns och det är mycket möjligt att jag missuppfattat allt men tänkte att jag frågar ändå får vi se..."

Se där ja! Nu har jag tydligen varit intresserad av en människa utan att ens veta om det själv! Haha! Förstår inte riktigt hur det är möjligt att den här personen kan ha fått det intrycket, vi umgicks ju inte ens? Stackarn har gått runt och funderat över det i flera år, det måste varit traumatiskt för honom! Haha! Men hur fasen ska man förklara för en människa att "Nej, jag har då aldrig varit intresserad av dig!" på ett snällt sätt?

Golf

Publicerad 2009-06-17 17:59:54 i ,

Idag har jag spelat golf med Jonas och Fredrik. Riktigt roligt var det, speciellt att jag vann! Jag med min obefintliga träning! För en gångs skull trodde jag att de skulle ha chansen att slå mig, men ack så fel jag trodde! Jag måste vara en naturbegåvning! Hihihi!

Vinsten!

Underbara arbetslöshet

Publicerad 2009-06-15 22:39:40 i ,

I helgen har jag träffat massor med vänner som jag har längtat efter att få krama! Både fredagen och lördagen slutade på Butlers och jag har haft riktigt kul! Men nu har jag varit en trött Sofia i 2 dagar! Hjälp, jag är inte van att göra en tvådagars längre!

Idag har jag och Björn vaccinerat oss! Aj! Min arm är faktiskt ganska öm och jag känner mig lite ynklig. Men nu behöver vi iaf inte vaccinera oss mot Hepatit A och B förens om 15-20 år, det gör mig lite gladare! Att det har kostat mig runt 1500:- för att någon ska sticka in läskiga sprutor i armen på mig känns sådär. Men för att muntra upp mig får jag väl tänka på att jag är modigare än Björn när det kommer till sprutor (det tyckte tillochmed sprutdoktorn!) Hihi!

Jag är så nyfiken så jag tror att jag spricker snart! Jag gör inget annat än går runt och funderar på hur vår nya lägenhet ser ut! Vi har ju liksom ingen aning! Är den sliten eller fräsch? Vilken våning ligger den på? Finns det balkong? Hur stort är köket? Är badrummet kaklat? Ååå! Dessutom är jag jättesugen på att shoppa massa inredningsprylar! Jag har inredningshoppingabstinens! Det är jättejobbigt, jag kan inte stå emot den! Men hur lyckat är det att handla saker till en lägenhet som kan se ut hur som helst?

Föresten, idag är det den 15e juni, om en månad är det meningen att antagningsbeskedet ska ha kommit! Snart vet jag helt säkert! Tiden bara rusar iväg så snart är den dagen här.. Och vet ni, snart har vi varit hemma i 3 veckor! Shit!

Imorn blir det golf med Martina!
Hoppas er vecka börjat bra!

Lena och jag på Butlers!


Shop Online

Publicerad 2009-06-11 20:06:09 i ,

Jag vet inte hur det har hänt men jag har också drabbats av nätshoppingvisuset tror jag.. Alla har handlat på nätet denna veckan ju! För mig blev det lite inredning!


HM Home, mycket bra initiativ tycker jag!

Yippie!

Publicerad 2009-06-11 18:58:46 i ,

JAAA!!! För några timmar sedan stod jag och dansa (hoppa?) och sjöng (skrek?) för att jag var så lycklig, men nu har jag lyckats sansa mig en aning! Vi har nämligen fått första tjing på en lägenhet i Halmstad! Gud vilken lättnad! Det var iaf en tvåa på 56 kvm som ligger väldigt centralt och som kostar ungefär lika mycket som den lägenheten vi har idag. Helt perfekt! Kanske läser Gud min blogg och tyckte lite synd om mig efter inlägget jag skrev häromdagen. Jag ska iaf försöka ta mig ner någon dag i veckan efter midsommar och kika på den. Spännande, spännande!

Nu är den min!

Publicerad 2009-06-10 20:29:24 i ,

Kommer ni ihåg inlägget "Dagens vill ha"? Nu är den iaf min! En försenad födelsedags- present från B! ♥ Hihi, I love it!

Min framtid

Publicerad 2009-06-10 19:44:55 i ,

Vi har sagt upp lägenheten! Vi ska flytta från Trollhättan! Jag ska börja plugga! Förlåt för förvirringen! Det är många som har blivit förvånade och förvirrade av alla plötsliga och snabba beslut som har skett den senaste tiden. Fast egentligen är inget av besluten så plötsliga, det är bara det att vi har varit bortresta och haft så himla mycket annat att berätta om att det liksom har kommit i skymundan. Men nu när vi kom hem och man förklarar för folk varför man gör si eller så i sommar och vad som väntar i höst blir folk förvirrade. Jag har ju vetat ända sedan i vintras (nåja kanske snarare sedan precis innan vi åkte) vad jag vill plugga. Jag! Jag har kommit på vad jag vill plugga (tror jag, hehe). Jag som alltid har haft så svårt för att se vad jag skulle passa som och vad jag skulle tycka var roligt. Men nu har jag iaf bestämt mig! I min hjärna har allt varit så självklart i flera månader så därför känns det så konstigt när inte alla andra vet hur jag känner. Jag pratar på som om jag trodde att hela världen kunde läsa mina tankar och folk blir alldeles förvånade. "Va, vänta nu, ska ni flytta?!".

Fast jag vet egentligen inget alls. Mellan 10e och 15e juli kan alla mina planer förstöras! Jag kanske inte kommer in, vi kanske inte alls ska flytta, vi kanske blir bostadslösa? Vi har gjort en chansning och sagt upp lägenheten innan antagningsbeskedet har kommit och innan vi har fått en lägenhet i den nya staden. Men vem vill betala dubbla hyror i flera månader? Dessutom har jag statistiken på min sida! Statistiken brukar GW alltid förlita sig på, då gör jag det med! 

Jag kanske ska ta allt från början. Vi startade vår resa den 23e februari. Den 15e april var sista dagen för anmälan till program för höstterminen 2009. Vi var alltså inte hemma (vi var faktiskt inte ens på land, vi var i luften mellan Nya Zeeland och Singapore) och jag kände inte för att sitta vid skumma och opålitliga datorer och sköta min framtid (haha, nu lät jag som en gammal gubbe som jag och Lena träffade i Karlstad en gång, som tyckte att Facebook var något av det värsta som fanns!). Men som tur var är min käre storebror tillsammans med en väldigt snäll och hjälpsam tjej, Jenny, som hjälpte mig med att söka mina utbildningar. Så jag har inte gjort någonting vettigt på hela resan (fast det visste ni ju säkert redan)! Jag låter tillochmed andra sköta min framtid! Så det är nog därför jag inte har nämnt det, jag har ju inte ens tänkt på det!

Mitt största problem för tillfället är att det verkar vara svårt att hitta bostad i vår nya stad. Varje dag bevakar jag olika bostadsföretags hemsidor och hoppas att vi ska hitta någon lägenhet. Efter att vi kom hem från resan har jag märkt att jag har blivit väldigt stressad. Det är väldigt mycket som ska göras och hinnas med, datum att komma ihåg, personer jag ska träffa och räkningar som ska betalas. Jag skriver lappar hejvilt om saker jag ska komma ihåg och personer jag ska ringa, även om det är jätteenkla och töntiga saker. Jag glömmer bort något jag tänkte på för 10 sekunder sedan. Alltså, nu är det inte så att jag tycker synd om mig själv, istället tycker jag att det är ganska roligt (förutom det där att jag är senil vid 22 års ålder) att ha saker att göra så jag slipper bli rastlös. Dessutom vet jag ju att jag snart kommer att ha gjort det mesta och då kan jag återgå till att bara ligga och slappa och läsa böcker hela dagarna (som jag har varit van vid nu i över 3 månader!). Men ändå. Är jag lite disträ så vet ni varför!

Som tur är ska jag vara ledig i sommar. Jag tror inte att jag hade kommit ihåg allt som skulle göras om jag jobbade och dessutom hade jag varit jättestressad över att aldrig ha tid att leta lägenhet eller träffa folk. Innan vi åkte iväg på vår resa jobbade jag jättemycket. Jag jobbade och sov ungefär. De enda kläderna jag hade på mig var mina jobbkläder och mina myskläder, sånt blir man deprimerad av! Jag han aldrig träffa någon! När jag gjorde min sista dag fick jag veta att jag kunde ringa igen när vi kom hem och att de säkert skulle kunna fixa jobb åt mig. Men jag har inte ringt! Jag känner att jag vill ha denna sommaren för att kunna umgås med min familj och mina vänner! Jag vill ha ett sista sommarlov innan allvaret börjar! Jag vill ta tillvara på denna sommaren i Trollhättan för snart flyttar vi! Ska man känna sig egoistisk då? Jag kan kanske få jobb men tar det inte, samtidigt som massor med människor går ofrivilligt arbetslösa.

Utbildningen jag har sökt heter iaf Bygg- och Fastighetsekonom och ligger på Högskolan i Halmstad. Programmet är 3-årigt men man kan läsa till ett fjärde år och då få en magisterexamen i företagsekonomi alternativt läsa en påbyggnadsutbildning med fastighetsmäklarinriktning. Jag kommer antagligen göra det sistnämnda.

Det jag hoppas på allra mest just nu är att allt kommer kännas bra när vi kommer ner till Halmstad! Att jag trivs med utbildningen och att allt känns rätt! Tänk vad svårt det ska vara att bli vuxen. Tänk vad mycket man ger upp för en chansning. Jag tror jag kommer in, jag tror vi får lägenhet, jag tror att utbildningen är rätt. Det handlar ju inte bara om tid, det handlar ju faktiskt om pengar också.

Jag känner iaf att jag vill börja plugga nu! Jag vill att det ska kännas rätt så att jag slipper hoppas av, tänka om och börja om igen om något år. Jag vill påbörja min framtid! Det finns ju så mycket annat som man vill göra längre fram, fast som måste ske efter utbildningen.

Ja gud ja, det är bannemej inte lätt att bli vuxen!




Regn

Publicerad 2009-06-10 18:20:00 i ,

Idag vaknade jag 12. Ojdå! Fast det gör inget, ute regnar det bara. Jag och Emelie började faktiskt dagen med en promenad och det var riktigt mysigt att gå och prata där i regnet! Optimist/hurtbulle(?) det är jag det! Men en sån här regnig och trist dag spenderar man bäst inne tycker jag. Så efter att jag rensat bland mitt smink och gjort rent alla borstar (oj vad välbehövligt det var!) så blev det pannkakskalas med Björn! Mmm! Ikväll blir det nog att krypa ner under täcket och kolla film och äta Marabou Sommar och Ben & Jerry's! Riktig myskväll med andra ord!


Det var nog tur att vi gick den där promenaden imorse! Tss!

Helg

Publicerad 2009-06-06 17:54:03 i ,

Nu känner jag mig sådär gammal igen. Eller egentligen tycker jag väl bara att tiden går så himla fort! Igår var jag på min kusin Rebeckas student. Vilken underbar dag det där var, studenten 2005! Det är 4 år sedan nu! 4 år! Fast egentligen är jag väldigt glad för mina 4 år som "vuxen". Tänk vad mycket man har hunnit göra och vad kul man har haft! Men jag tror nog det kommer dröja ett ganska bra tag till innan jag ser mig själv som vuxen (utan situationstecken). Jag dricker inte kaffe, jag behöver helst ha någon annans åsikt om hur mycket kläder jag ska ha på mig innan jag går utanför dörren och jag hatar att titta på nyheter och sätta mig in i politik. Jag tycker om att skratta åt barnsliga saker, dricka O'boy och busa! Ålder är bara en siffra! (Haha, vilken tur att jag använder mig av den klyschan när jag är 22!)

Efter studentfirandet igår cyklade jag och Björn in till stan och hem till Johan. Där firade vi studenterna (?!), ja någon anledning kanske man ska ha för att dricka lite vin. Träffade massa vänner vi inte sett på flera månader! Underbart! Efter flera timmars tjat och prat blev det även ett besök på Max (som jag har längtat efter min GI- kyckling)!

Idag sov vi bort halva dagen. Men det får man göra en lördag! Ett litet besök på Överby han jag iaf med innan de stängde. Ikväll ska vi hem till Victor och laga lite mat (och dricka vin, det är ju faktiskt Nationaldagen idag, det firar man väl?!) Ska bli väldigt mysigt iaf! Imorgon blir det premiär på golfbanan!



Hoppas ni får en fin helg!

Fika

Publicerad 2009-06-03 13:11:45 i ,

Nu ska jag snabba mig iväg till stan för en fika med gumsigumsi! Oj vad längesen det var vi sågs nu och vad jag har längtat efter att få klappa på den stora fina magen! Älskar dig vännen!


Me and my blog

Välkommen till min dagboksblogg. Här skriver jag om stort och smått från tankar och hjärta. Lämna gärna en kommentar och gör mig extra glad! Kram S.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela