Missofie

Femma

Publicerad 2009-11-24 10:57:57 i Skola,

Fick en femma på husbyggnadstentan! Hihi! I Halmstad kör vissa lärare med det gamla betygssystemet fortfarande (?!), men jag är glad ändå! Dock lite skinkig över en värkande kropp. Det kanske är jag som är gammal?

Hypokondriker?

Publicerad 2009-11-23 21:27:54 i Allmänt babbel,

Influensasprutan är tagen och jag har ont i armen, aj! Lite andra småbiverkningar har jag också skymtat, men ibland får jag för mig att jag letar biverkningar. Tex som det onda i ljumskarna, som kan bero på vaccinet (fast som troligtvis beror på gårdagens simning). Haha! Men trött och lite hängig är jag iaf, jag får se hur jag mår imorgon.

Bild

9

Publicerad 2009-11-22 20:16:26 i Resor,

Ryggan, passet, adaptern, resemedicin mm är framplockat. Bara 9 dagar kvar!

Ballerina Pepparkaka

Publicerad 2009-11-22 20:01:33 i Ät- & Drickbart,

Någon som smakat Ballerina Pepparkaka? Ballerina är ju gott och pepparkaka är ju också väldigt gott så det borde vara en dumsäker kombo, men nja. Nästa gång köper jag hellre ett paket med vanliga ballerina OCH ett paket pepparkakor. Då blir det win-win för alla! Haha!

Bild

Sköna söndag

Publicerad 2009-11-22 19:31:30 i Allmänt babbel,

Vilken regnig grå dag det har varit idag, ush! B och jag har därför spenderat dagen på Sannarpsbadet här i Halmstad. Vi motionssimmade en timma och resten av tiden lekte vi i äventyrsbadet, hihi! Vad länge sedan det var man simmade, antar att man kommer ha världens träningsvärk imorgon. När vi kom hem åt vi varm galoschsoppa (eller gulasch som vissa andra säkert säger, haha) och nygräddade baguetter, mm! ♥ Nu är vi jättetrötta, varför blir man alltid så trött av vatten? Nu blir det att mysa framför en film eller nåt och invänta den nya veckan.

Hoppas ni har haft en fin helg!

Bild

Happy Hour

Publicerad 2009-11-20 23:29:13 i Resor,

Någon som sett tvserien Färjan på kanal5 någon gång? Ifall ni har gjort det vet ni antagligen vem Håkan Hallin är. Säkert vet ni också att man i sista programmet fick se att Håkan sa upp sig från sitt kära bartenderjobb på Cinderella för att påbörja ett nytt projekt. Nyss såg jag detta på kanal5's hemsida. Kanske ska man anmäla sig och familjen! Haha!

Håkan Hallins nya tvprojekt Happy Hour



Fredag

Publicerad 2009-11-20 18:13:35 i Ät- & Drickbart,

Nu har det hunnit bli fredag igen! ♥ Är man gladare någon dag i veckan? Idag har jag varit ledig, som jag är väldigt ofta nu för tiden. Men det innebär tyvärr inte att jag har lite att göra. Ska man inte skriva arbeten så ska man läsa kurslitteratur. Och är det inte något skolrelaterat som behöver fixas så ska man ringa hit och dit, leta reda på saker, kolla upp något eller göra annat viktigt. Puh, det är knappt så man hinner med att andas. Mycket av det jag känner mig stressad över beror nog organisationskursen. Man vet inte riktigt hur viktig litteraturen är, ligger man efter, kommer jag klara av kompletteringarna när jag är bortrest och mycket annat. Äsh, man får inte ta livet så allvarligt, man överlever det ändå inte (haha, optimistisk tanke). Nej, nu ska jag sluta tänka på allt sånt där, nu är det ju fredag.

Ikväll tänkte jag att vi skulle äta god fredagsmysmat: bakad potatis med kycklingröra. Receptet hittade jag här. Blir att mysa ner sig i soffan och kolla Idol och tända alla ljusstakar och fina adventsstjärnor. ♥

PS. Om 11 dagar åker vi till Thailand! Ihhh! Och dessutom har jag bara 4 skoldagar kvar innan jul!

På Koh Pha-Ngan's strand med den obligatoriska watermelon-shaken!

Nu har vi jul..

Publicerad 2009-11-19 23:12:47 i Inredning,

..här i vårt hus! ♥ Nu kunde jag inte hålla mig längre. Först i området skulle jag tro. Hihi.

Det är ju bara en vecka kvar till advent

VG

Publicerad 2009-11-18 16:51:54 i Skola,

Nästan onödigt bra start på studierna, VG i Marknadsföring! Wihoo!

Högskolestudier ≠ Tokseriös och vuxen Sofia (uppenbarligen)

Reza - Halo

Publicerad 2009-11-14 20:56:30 i Allmänt babbel,

Hightech som jag är (?) har jag lagt in en låt som ringsignal på mobilen (haha, jag vet, väldigt hightech). Min nuvarande ringsignal är Halo med Beyoncé. Jag älskar den! Den är så fin och jag blir så lugn av den. Igår sjöng Reza den i fredagsfinalen av Idol. Jag har alltid tyckt att Reza har varit bra, men aldrig haft henne som direkt favorit, men efter igår älskar jag henne. Hon gör låten så himla bra, faktiskt bättre än Beyoncé enligt mig (tokbra alltså). Det är inte ofta man tycker att en kopia är bättre än orginalet, speciellt inte när det är en låt man håller så kär. Tyvärr gick det inte att lägga in youtubeklippet på Reza men om ni klickar här kan ni lyssna och njuta.

Cicero

Publicerad 2009-11-14 19:38:06 i Allmänt babbel,

Här sitter jag i min ensamhet och dricker rödvin. Ja rödvin! Jag ska försöka lära mig dricka denna sträva, järniga och tunga dryck. Tack till Malin som tipsade om nybörjarvinet Cicero som finns i mitt glas. Mamma hjälpte mig faktiskt en bit på flaskan men nu har hon och pappa precis åkt hem. Mysigt när de kommer ner. ♥ Pappa och Björn fixade bilen och jag och mamma var nere på stan och shoppade lite. Haha, vadå könsroller? Nu har de dock åkt hem och B är på firmafest, efter en dag på nya jobbet, haha! Så nu ska jag sitta och smutta på mitt vin, bläddra i någon tidning och bara ta det lugnt. Skönt!

 

Hoppas ni har en fin lördag!

Simon & Thomas

Publicerad 2009-11-12 00:32:11 i Allmänt babbel,

Någon mer än jag som älskar Simon & Thomas? Själva designen kan jag tycka är sådär men jag älskar deras kärlekstjafs och sura gubbminer. När jag såg på ett av de senaste avsnitten av "Sveriges fulaste hem" skrattade jag nästan så att jag grät. Det kan inte ha varit lätt för resten av gubbarna på bygget efter den incidenteten, ojoj! Alltid i Simon & Thomas program används otroligt töntiga och barnsliga effekter, något som jag tycker är hur underhållande som helst! Haha! Kolla på det här klippet:

Sofia ♥ Jul

Publicerad 2009-11-11 23:48:04 i Allmänt babbel,

Satt precis och kollade igenom lite gamla kort på datorn och hittade bland annat detta från julafton 2007. ♥ Å jul, får man sätta upp ljuststakarna snart? Julen är strategiskt lagd (iaf för oss som bor i en del av världen som blir mörk och kall halva året). Man behöver verkligen den ljusterapi och den energikick som julen ger, just vid rätt tillfälle. Sofia älskar julen, men det kan väl ingen ha missat vid det här laget?



Note to myself: Fin jag var i håret då. Hmm.

*Suck av lättnad*

Publicerad 2009-11-11 15:00:33 i Skola,

Å vad skönt, första redovisningen i Organisationen är avklarad och jag är nöjd! Denna redovisning ska jag ta med mig och tänka på när jag blir nervös inför nästa muntliga presentation. Nu håller jag på och organiserar upp mig för resten av veckan, det är mycket som ska läsas och gås igenom. Ge mig mer tid! På lunchen firade min grupp den första avklarade redovisningen genom att käka lunchbuffé på en thairestaurang. Mm! ♥ Om tre veckor är jag i Thailand och kan äta thaimat varje dag! Längtar!

Nu är det däremot dags för träning med två tjejkompisar från klassen. Hej och hå!

Skola & Jobb

Publicerad 2009-11-10 21:27:37 i Allmänt babbel,

Idag laddar vi om batterierna och firar att Björn har fått jobb. Jag laddar för den stora muntliga redovisningen imorgon och Björn laddar inför fredag, hans första arbetsdag på Systembolaget i Halmstad city. Firat har vi gjort med våfflor, Kesella Vanilj och jordgubbar. ♥ Jättegott!

Hoppas ni mår bra i novembermörkret.

November

Publicerad 2009-11-09 17:01:56 i Allmänt babbel,

Första glöggen har druckits, första pepparkakorna har ätits och första snön har fallit. Nej, nu ljög jag, här har ingen snö fallit än men man kan ju alltid låtsas. Julstämningen har iaf börjat krypa fram. ♥

Chili/choklad- glögg in my heart.

i.d. recension

Publicerad 2009-11-06 23:13:21 i Shopping,

För ett tag sen köpte jag ett startkit i.d. bare minerals. Tänkte att en Sofiarecension kunde sitta på sin plats då jag tror att det är många som är ganska nyfikna på produkterna. Dessutom får inte jag betalt för mina ord (tro det eller ej?!) vilket kanske känns mer trovärdigt. Haha, jag vet inte.

I startkitet ingick iaf:
två foundations
ett mineral veil
ett solpuder/ögonskugga
en primer
en flawles-face-borste
en kabukkuborste 
en concealerborste

Dessutom följde en DVD-skiva med där man fick se hur man skulle lägga på sminket och tips på vad man ska tänka på. På DVD:n poängterar makeup artisten hur lite smink som behövs och hur drygt sminket är. Efter att jag tittat på DVDn och sminkat mig med mineralsminket första gången var jag ganska besviken. Jag gjorde precis som makeup artisten hade sagt på DVDn och förväntade mig mer av ett så dyrt smink.

Som i mycket reklam ska allt förskönas och vackra modeller används. Kanske krävs en liten mängd foundation för en modell med babyhy, men för en vanlig dödlig människa krävs lite mer. För det var just detta jag var besviken över. Jag lade på sminket precis som jag såg att man skulle göra på DVDn och det täckte inte, man såg knappt någon skillnad på en sminkad/osminkad Sofia.

Andra gången jag sminkade mig utgick jag från mig själv och hur jag tycker att en foundation ska täcka. Detta innebär ju såklart att sminket inte blir lika drygt. Men är man chockad? Vilken är nyheten? När jag diskar använder jag inte en droppe Yes heller.

Så efter denna insikt, och när jag nu vant mig med sminket trivs jag väldigt bra. Det känns väldigt naturligt att ha det på sig, man känner sig inte sminkad helt enkelt. Min hy trivs väldigt mycket bättre med detta smink än med andra vax- och fettbaserade smink. Mineral veilet är dessutom en räddare i nöden. Får man glansiga partier under dagen är det bara att svepa över mineral veil med flawles-face-borsten och helt plötligt är man matt och ser helt nysminkad ut. Man behöver alltså inte kladda på mer och mer smink. Underbart!

Sminket är ju ganska dyrt, men sedan jag köpte sminket har jag fått erbjudanden på i.d. produkter från stället jag handlade ifrån. Och även om jag använder lite mer foundation än babyhymodellerna så är sminket fortfarande drygt. Hmm, ja detta kan nog bli något jag fortsätter med.

Fredagsmys! ♥

Publicerad 2009-11-06 22:06:20 i Allmänt babbel,

Nu är det fredag igen! Tiden bara springer iväg. I helgen ska jag läsa en del, bara ta det lugnt, äta gott och få besök av Annica och Anette. Mysigt!

Idag har jag hunnit med en köpa-böcker-dejt. Skönt när man hittar folk som vill sälja sina böcker. Kurslitteratur kostar ändå en hel del. Pengar man gärna lägger på annat. Dessutom har jag och B tagit en promenad till stan, konstaterat att något måste göras åt bilen (det går typ inte att växla, inte bra!), ätit tunnbrödrulle (mums!) och kollat idol. Fredag, idol och godis är så svensson det bara kan bli and I like it! ♥

PS. Björn tycker att jag är muppig. Bara för att jag blir exalterad över tanken att plantera örter på balkongen till våren? What?

Update

Publicerad 2009-11-02 23:47:34 i Skola,

Alltså jag måste nog förtydliga hur jävlig Organisationen verkar. Jag är knäckt! Jag tror inte vår föreläsare har förstått att Organisation är en DELkurs i Företagsekonomi. På drygt en månad ska jag och min grupp göra:
  • En muntlig och skriftlig redovisning av ett kapitel ur boken "Hur moderna organisationer fungerar".
  • Muntlig och skriftlig redovisning av 3 case, där man ska identifiera problem inom organisationer samt analysera dessa med hjälp av en teoretisk referensram. Eftersom jag kommer missa den obligatoriska redovisningen på ett av casen kommer jag dessutom att få opponera på en annan grupps case. Säga vad som var bra, vad som var dåligt, vad som kunde gjorts bättre mm.
  • Göra ett projektarbete, som bland annat ska innehålla 2 intervjuer med personer i organisationer/företag, där vi ska anknyta våra frågor till den problemformulering vi valt att arbeta utifrån. Redovisningen av detta projekt kommer jag också missa och än har vår lärare inte kommit på vad stackars jag ska få göra. Jag vill inte veta, jag vill bara lägga mig och sova och vakna när allt är över.
  • Slutligen kommer kursen att avslutas med en tenta, med ESSÄfrågor! Japp!
Jag kommer ju inte ha hunnit få böckerna innan kursen är över. Hur *** ska man hinna med allt det här, samtidigt som vi har en annan kurs.

Jag har ont i magen!

Julmusik ♥

Publicerad 2009-11-02 22:06:58 i Allmänt babbel,

Sitter och lyssnar på julmusik och fantiserar om vida fina julgranar, tända jul och pirret i magen som alltid finns runt jul! Å jag älskar jul och är det november är det verkligen dags att spela julmusik. Förr spelades skivan på repeat så fort värmen försvann. Nu har jag haft så mycket annat för mig att jag inte hunnit. Mys. ♥

Idag hade vi kursstart i Organisation. Imorse var jag pigg och glad och tyckte föreläsningen skulle bli spännande. Nu känner jag mig frusen, deprimerad och förstår inte hur jag ska komma igenom kursen. Massvis med muntliga redovisningar (den första för ca 80 personer redan nästa onsdag) och obligatoriska seminarier och projektarbeten hit och dit. Jag som ska ut och resa och missar två veckor kommer dessutom få extra uppgifter. Phu! Ja, klarar jag kursen är jag jäkligt nöjd.

Me and my blog

Välkommen till min dagboksblogg. Här skriver jag om stort och smått från tankar och hjärta. Lämna gärna en kommentar och gör mig extra glad! Kram S.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela