Missofie

Chocoholic!

Publicerad 2010-04-30 23:11:16 i Ät- & Drickbart,

Nu har vi smakat den! God god god! Smakar polka och mjölkchoklad, ingen spännande överraskning kanske? Hihi. Vassare än Marabou Passion tycker jag. Smakat?

Fredagsmys

Publicerad 2010-04-30 21:13:26 i Ät- & Drickbart,

Ikväll blir det plockmatsmys. ♥ Hemmagjord hummus, kycklingklubbor, vitlöksbröd, kex, ost, päron, vindruvor, grönsaker och dipp. Herregud, vi kommer äta ihjäl oss! ;) Gott ska det bli iaf.

Valborgshysteri

Publicerad 2010-04-29 21:26:30 i Allmänt babbel,

Folk blir alldeles tokiga av beslutsångesten. Uppsala? Lund? Uppsala? Lund? (Uppsala är by the way inte ett stenkast från Halmstad). På Maxi var det proppat med folk som var lite sådär 23-december-galna. Haha herregud, jag visste knappt om att det var valborg. Relax. :) Nej imorn blir det jobb för min del och resten av helgen ska jag plugga. Hemma i Halmstad. Jag vet inte vad som är mest tragiskt, haha.



Ska ni fira valborg? Hoppas ni får en fin helg vad ni än har för planer. Kram!

Fairly Nuts

Publicerad 2010-04-28 21:52:22 i Ät- & Drickbart,

Kolagräddglass med kolasåsswirl och mandelkrokant. Den var inte speciellt äcklig. ;) Fairtrade-märkt dessutom. Hurra för B&J!

Close up..

Publicerad 2010-04-27 23:54:35 i Shopping,

.. på min nya bikini från Warp. Detta var innehållet i en av påsarna som följde med hem från stan idag. Sa jag förresten att jag glömde min väska i en butik? En halvtimma (!) senare kom jag på det. Det jag var mest oroad för under tiden som jag letade efter den var inte plånbok, mobil och nycklar. Nej dessa var prio två. Min fina bikini var det enda jag kunde tänka på. Haha. Som tur var hade den vänliga personalen tagit hand om väskan åt mig. Vilken virrpanna jag kan vara ibland! :)


Tack B!

Love you

Publicerad 2010-04-27 20:50:51 i Shopping,

Idag utnyttjade jag min present som jag fick av B på alla hjärtans dag. Jag har haft en heldag på stan med B och hans VISA. Hihihi! Jag vet, jag har världens bästa pojkvän! ♥ Pusspusspuss! Som tur var behöll jag lugnet och ruinerade inte min fina pojkvän (jag ville ju trots allt att han skulle vara min även vid dagens slut!). Några påsar fick iaf följa med hem. Kanske kan visa något senare.

Mobil!

Publicerad 2010-04-26 21:08:42 i Allmänt babbel,

Häromdagen fick B höra mig klaga över vårt omobila immobila ickemobila fasta bredband. Jag har nämligen en nätverkskabel in i min laptop, så på mitt skrivbord får datorn stå (hela tiden, precis som en stationär). Meningslöst! B sa då att vi inte skulle skaffa ett mobilt bredband, att det var onödigt och oekonomiskt eftersom vi redan har ett fast som fungerar bättre än väl. Ikväll är B på vinprovning och jag har gjort slag i saken, jag har skaffat mig ett mobilt bredband, wihoo! Jag drog helt enkelt loss nätverkskabeln från väggen och in i köket istället. Så nu sitter jag här med mitt fina nya mobila bredband! Oj vad nöjd jag är! Jag undrar dock hur nöjd B kommer vara när han kommer hem och upptäcker att kabeln han så fint satte fast i väggen inte sitter där längre? Hmm. Om jag pussar honom jättemycket kanske han inte märker? ♥

Shop

Publicerad 2010-04-24 00:02:52 i Shopping,

Sjal med färgglada döskallar från Åhléns, linne med sjöhästar och t-shirt med tryck från Gina Tricot. Den sistnämnda hittade jag dock ingen bild på eftersom den var på rean.

 


Originalbilder lånade från ahlens.se och ginatricot.se




Fridaynight with passion!

Publicerad 2010-04-23 20:57:43 i Ät- & Drickbart,

Nu är jag hemma efter en heldag på jobbet. Idag har jag suttit i egen kassa för första gången och det gick jättebra! Stolt. Efter jobbet han jag faktiskt med en liten snabbshopping också, vad som köptes kan jag visa senare. Nu håller jag och B däremot på och lagar lite mat. Kött, kroketter och sås blir det, mm! ♥

Ikväll ska vi förresten smaka på denna goding, för det hoppas jag att den är. Ryktet säger att Marabou ska komma med en till Limited Edition, polka. Då måste man ju testa den också, gud vad jobbigt! Haha.

Tentaresultat

Publicerad 2010-04-22 17:43:50 i Skola,

Nyss fick jag reda på mitt tentaresultat i Affärsredovisning. Efter alldeles för lång väntan på resultatet har man gått och blivit lite halvgalen. Nu känner jag mig alldeles utmattad, som om jag hade sprungit flera mil! All spänning som byggts upp under flera veckor släpper. 70 procent av alla som skrev tentan körde, men jag blev godkänd! Lycka! Dock fick vi en komplettering på arbetet vi gjorde i kursen men det känns som en fis i rymden just nu.

Denna sista läsperiod har gjort mig väldigt stressad, dels för att man inte känt till om man blivit godkänd på de tidigare kurserna och dels för att en av kurserna vi läser nu är lika svår som Affärsredovisningen. Den tar verkligen all ledig tid och kraft. Dessutom håller jag på att lära mig ett nytt jobb, så summa summarum, jag har inget liv för tillfället.

Jag kommer fortfarande att vara väldigt stressad fram tills lovet men en tung börda har verkligen lyfts från mina axlar. Nu måste jag fira på något sätt! En glass i solen kanske? Å jag är så lycklig!


Ungefär såhär glad är jag just nu!

Cookies

Publicerad 2010-04-21 22:34:53 i Ät- & Drickbart,

Ikväll blev jag jättesugen på att baka. Det är så himla mysigt och kul! ♥ Eftersom det var ett tag sedan sist och jag kände mig lite ringrostig fick det bli ett par enkla småkakor, nämligen kolakakor (storebrors favorit!). Mmm!

Glass

Publicerad 2010-04-18 18:54:56 i Ät- & Drickbart,

Idag har jag ätit årets första glass! ♥ Mums och mys! Jag provade Ben&Jerry's nyhet "Peanut Butter Cookie Dough". Den var god fast väldigt mäktig. Den är nog snarare en Björnglass än en Sofiaglass faktiskt. Jag äter hellre fruktiga och bäriga glassar. Fast den var ändå helt klart värd att testa, so go try it!

Inbrott!

Publicerad 2010-04-18 18:14:05 i Allmänt babbel,

Igår eftermiddag när jag var på konferens kom en granne och knackade på. Hon berättade för B att någon klippt av vårt lås till förrådet. Troligtvis blev tjuvarna besvikna på våra tomma flyttkartonger för vad vi vet är ingenting borta. Några värdefulla saker fanns det väl därnere men antingen hittade dem de inte eller så förstod dem inte att de var värdefulla. Vilka misslyckade tjuvar! Tss. Nu är ett nytt kraftigare lås inhandlat iaf. Även om inget försvann och det antagligen är ett pojkstreck börjar man att fundera lite. Lite läskigt är det ju ändå.

I want you

Publicerad 2010-04-18 17:25:53 i Shopping,

Jag har blivit kär i en sjal från Gina Tricot. Ovanligt. Den ser inte så mycket ut för världen, men den är jättesöt. Tyg och spets och mysipys. Åh!

Fredagkväll

Publicerad 2010-04-16 22:27:16 i Allmänt babbel,

Dagen på jobbet gick bra och nu myser jag med en ny kärlek, Anthon Berg Mint heter han. ♥ En Sofia-favorit för tillfället. Imorgon blir det upp tidigt igen för en heldag i Malmö med arbetskompisarna. Konferens och senare drinkar och middag är schemat för morgondagen. Ska bli roligt! På söndag ska jag vila ut efter en hektisk vecka, tyvärr måste jag även plugga en hel del. Tycker ni att jag är dålig på att höra av mig beror det på att jag har fullt upp hela veckorna och så kommer det nog dessvärre se ut någon månad framöver.

Ha en fin helg!

Armband ♥

Publicerad 2010-04-14 18:23:58 i Shopping,

Idag kom två nya älsklingar på posten! ♥ Jag tycker det är jättefint med många armband och gärna i lite glada färger nu i vår/sommar. Ett av armbanden på bilden köpte jag på Accessorize i London men de andra tre är av märket Dazzling från Saijtam. En riktig Sofia-butik med bra priser, kort leveranstid och 0:- i fraktavgift! Älska!

Sol

Publicerad 2010-04-12 17:55:12 i Allmänt babbel,

Å vilket härligt väder det är ute! Lyckorus! Igår invigde jag och B balkongen med lite ost- och kexmys. Kanske får bli en repris idag? Idag har jag varit på en föreläsning i ekomistyrning och tänkte nu sätta mig med lite instuderingsfrågor. Dessvärre har jag fått en viss låt på hjärnan som kommer störa mig i pluggandet. Jag sitter och ooh, ooh, oohar för mig själv. Haha, jobbigt. Lyssna på låten så förstår ni.


Ogrön

Publicerad 2010-04-11 20:58:00 i Inredning,

Hur lyckas man köpa tulpaner som aldrig blommar och hur lyckas man få sin basilika att mögla? Tydligen är inget av det omöjligt. Trots detta är mitt blom-självförtroende inte helt i bott. En av mina bakom-gardinenen-kalanchoë har börjat blomma igen. Se! Stolt.


White

Publicerad 2010-04-11 20:46:54 i Inredning,

En fin Buddha och två ljuslyktor råkade följa med hem från stan igår. B's reaktion: "Neeej, inte fler ljuslyktor!" Okej, jag är medveten om mitt addiction, men det är ju så mysigt med ljus! ♥

Halv 8 hos Björn

Publicerad 2010-04-11 16:43:06 i Ät- & Drickbart,

Igårkväll var det dags för B att visa sina talanger i köket. Vinnaren i "Halv 8 hos oss" skulle utses. Som jag hade anat var B ute efter segern, vilken meny! Mmm, vilken god mat jag fick äta! Allt var så himla gott så B fick en 10 och vann faktiskt! Fast det gör mig inte så mycket, priset var väl förutom äran att laga ytterligare en middag (eller?). Hihi.

Menyn såg ut som följer:

 

Och maten som bjöds såg ut såhär:

 

 

Mmm, jag blir alldeles hungrig bara av att tänka på menyn. Potatissalladen var så himla somrig och god, den kommer vi ha med i många picknickkorgar i sommar. Varmrätten var alldeles underbar, jag satt helt tyst och bara njöt av den. Efterrätten var annorlunda och spännande. Cocoschokladen var underbart god i den varma chokladen. Kombination hade jag aldrig själv kommit på men gud vad gott det var, det receptet kommer jag definitivt att stjäla.

 

Grattis till vinsten, du är så duktig min älskling! ♥

 

 

Glad

Publicerad 2010-04-09 18:43:28 i Allmänt babbel,

Äntligen fredag igen, skönt! Dagen har jag spenderat på jobbet och nu börjar en del saker så smått falla på plats men jag har en stor bit kvar av min upplärning. Timmarna har gått ganska fort idag men nu är det helg. Nästa gång jag ska jobba blir nästa fredag och på lördagen är det konferens i Malmö.

En trevlig överraskning väntade mig när jag kom hem, jag fick reda på att jag fick en 5a i Teknisk Installation. Yes! Ikväll ska vi nog mest mysa med god mat och film och bara ta det lugnt. På lördag och söndag ska jag plugga. Hoppas det fina vårvädret stannar kvar hela helgen så man hinner få lite sol på sig också! ♥

Ha en fin helg allihop!

Värme

Publicerad 2010-04-09 18:40:36 i Allmänt babbel,

Vååår! ♥ 20 underbara grader i solväggen. När solen ligger på blir det tokvarmt även i lägenheten, vilket ni kanske ser. Haha.

Cravings

Publicerad 2010-04-08 22:21:15 i Shopping,

Jag har länge varit sugen på att beställa något sött smycke från cocoo. Idag damp en rabattkod ner i inkorgen. Hmm, ska man unna sig det där halsbandet eller armbandet man har tittat på? Jag har ju faktiskt jobbar hela tre dagar nu! Min arbetsmiljö lindrar inte heller mitt shoppingbegär. Alla arbetskompisar verkar ju vara shoppingtokiga, speciellt chefen. Hihi, kanske inga bra förebilder för Sofia som borde spara?!

Ny på jobbet

Publicerad 2010-04-06 17:48:36 i Allmänt babbel,

Nu är jag hemma efter min första dag på nya jobbet. Jag är jättetrött och tung i huvudet precis som man brukar vara efter en dag full med nya intryck. Alla nya arbetskompisar verkar snälla och jag fick t.o.m. en present från min söta chef (som hon köpte med sig till mig från sin semesterresa i USA). Gulligt! Jag får hela tiden väldigt mycket beröm och stöd, det värmer. Idag har jag mest läst, läst och läst men även mött en del kunder. Allt känns väldigt kul men det kommer nog ta ett tag innan man känner sig säker. Allt är ju helt nytt för mig och tänk så många valutor det finns?!

Denna vecka är jag helt ledig i skolan så jag ska passa på att jobba så mycket jag kan så jag hinner så långt som möjligt på upplärningen. Arbetstiderna anpassas helt efter mig. Jag får gå hem när jag är trött och inte orkar mer, tänk om det kunde fortsätta så! Haha. Imorgon ska jag börja klockan 11:00, nu ska jag vila fram tills dess.

Happy Easter!

Publicerad 2010-04-03 11:18:17 i Allmänt babbel,

Påskafton idag, Glad Påsk på er! När B slutar jobba vid 14.30 tar vi räserbilen till stugan och Ljungskile och firar påskafton med familjen och mormor. Det ska bli väldigt mysigt! ♥ Dessvärre har förkyldningen tagit ifrån mig det mesta av smaksinnet, men jag får vara glad att jag kanske är på bättringsvägen.

Idag gick jag upp 08:00, riktigt tidigt (för att vara mig). Har suttit en stund med Fastighetsförvaltning och känner mig superduktig! När man nyss avslutat kurser är det väldigt lätt att fortsätta att slappa även om de nya kurserna har börjat (har jag insett). Så minsta lilla engagemang från min sida tycker jag är superambitiöst just nu. Men vet ni vad? På tisdag ska jag lära mig något helt nytt. Då ska jag göra min första dag på Forex! Spännande!

En annan glad nyhet är att skattedeklarationerna har kommit och både jag och B fick tillbaka en slant! Tjohoo!

Me and my blog

Välkommen till min dagboksblogg. Här skriver jag om stort och smått från tankar och hjärta. Lämna gärna en kommentar och gör mig extra glad! Kram S.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela