Missofie

Smak av sommar

Publicerad 2010-01-31 21:44:56 i Ät- & Drickbart,

I över en vecka har jag varit sugen på att baka något. Jag tycker det är jättemysigt att pyssla med en kväll då man inte orkar göra något vettigt. Däremot är disken som blir efter inte lika kul (den som B tar hand om nu ♥). Idag kom jag på att jag hade jordgubbar från i somras i frysen. Onödigt att de bara ligger där? Därför bakade jag underbara jordgubbsmuffins! Oj vad de smakade sommar! Nu längtar man om möjligt ändå mer efter sommaren. Här hittade jag receptet.  


Goda jordgubbsmuffins på det fina kakfatet jag fick av Mattias och Jenny i julklapp! ♥

Skiss

Publicerad 2010-01-30 13:13:54 i Allmänt babbel,

Vad kul man kan ha med olika fotobehandlingsprogram. Här har jag gjort en skissad effekt på ett foto av mig. Bilden ska se målad ut och inte fotad. Man kan också använda tex akvarelleffekt. Roligt!

Intervju

Publicerad 2010-01-29 18:05:25 i Allmänt babbel,

Jag är nyss hemkommen från en jobbintervju. Kändes skitbra faktiskt så nu är det bara att hålla tummarna. Inom en vecka borde jag veta hur det gick, då får ni också veta mer. Hihi.

Tågresa

Publicerad 2010-01-25 21:08:13 i Allmänt babbel,

Imorgon klockan 09.23 går mitt tåg mot Uppsala. Jag kommer åka första klass, så resan kommer nog bli ganska smärtfri, hihi. Trots mitt enorma studiebidrag brukar jag konstigt nog inte åka första klass, men denna gång var det billigare att åka lyxigt än att åka andra klass. Internet ingår i biljettpriset så jag funderar på att ta med mig datorn så jag kan sysselsätta mig de 5,5 timmarna jag kommer tillbringa på tåget. Fast jag får se hur stor den övriga packningen blir, jag kanske inte orkar bära den. Dessutom kanske det vore bättre om jag läste Affärsredovisning och Teknisk Installation de där timmarna, hmm.

Nu är det 9 dagar sedan jag träffade B och det känns jobbigt att vara ifrån honom när jag vet att han hanterar situationer som är tuffa. Man vill ju vara på plats, stötta och krama. På onsdag är det dags för Hasses begravning. Det kommer bli en jobbig dag! Jag tror jag tycker att begravningar är väldigt jobbiga eftersom allt blir så definitivt. Det är då man ska säga hejdå. Efter de begravningar jag tidigare varit på har jag iaf kunnat börja sörja på ett annat sätt. Fram till en begravning är man otrolig ledsen men iochmed bregavningen får man ett sorts avslut på den första omedelbara sorgen och kan börja bearbeta allt och minnas tillbaka på fina stunder. På så sätt är det skönt att dagen snart är kommen.


Älskar det här kortet på mig, B's farmor Rut och pappa Hasse. Tokiga Blombergare så får mig att gapskratta! Tänk om man kunde minnas vad som sas. Kortet togs på midsommar 2009.


Jag har tänkt väldigt mycket på Hasse de senaste dagarna. Det känns tråkigt att jag inte kommer att träffa honom förrän vi ses i himlen. Han var snäll och glad och jag tyckte mycket om min svärfar. I dessa tider tänker jag också väldigt mycket på min älskade farbror Sven-Åke som jag också saknar otroligt mycket. Jag hoppas ni njuter av en kall öl någonstans! ♥

Besök

Publicerad 2010-01-23 10:32:51 i Allmänt babbel,

I helgen har jag besök av älskade mamsi och papsi. ♥ Shopping, fika, restaurang, film, godis och mys står på schemat. Ikväll ska vi åka ner till Höganäs och hälsa på några släktingar på mammas sida, kul!


Mamma och pappa på PhiPhi viewpoint. ♥

Balans vad?

Publicerad 2010-01-21 21:37:35 i Skola,

På affärsredovisnings föreläsningen:

Lärare: blablablablablablablablablablabla
Sofia: ?
Lärare: blablablablablablablablablablabla
Sofia: ?
Lärare: blablablablablablablablablablabla
Sofia: ?
Lärare: blablablablablablablablablablabla
Sofia: ?


Ja, så höll det på i några timmar. Härligt!

Ballerina Kladdkaka?

Publicerad 2010-01-21 21:33:38 i Ät- & Drickbart,

Denna nykomling såg jag när jag var och handlade förut. Ballerinanyhterna är roliga men brukar inte vara någon direkt smaksensation. Originalet är fortfarande bäst tycker jag! Denna har jag dock hört ska vara riiiiktigt god så det kanske blir till att prova ändå. Bästa smaken får man om man doppar kakan i ett glas mjölk, hmm, spännande!


Provat?

För att jag älskar dig

Publicerad 2010-01-18 17:59:31 i Shopping,

Jag har länge varit sugen på att köpa ett halsband från Betties Galleria. När jag träffade Jenny på nyår och såg hennes fina namnhalsband blev jag inte mindre sugen. Snart firar jag och B tre år! Tiden har gått så himla snabbt och jag tycker minst lika mycket om honom nu som jag gjorde för tre år sedan. Jag ville visa det på något sätt och beställde därför ett halsband med våra initialer på. Halsbandet har skickats från USA så det har tagit ganska lång tid för mig att få det, men oj vad nöjd jag blev. Fint va?

Installationsteknik AK för V

Publicerad 2010-01-18 11:09:21 i Skola,

JA! Tack Emelie! En av mina nya kurser börjar idag (Teknisk Installation) och jag har inte fått tag i kurslitteraturen. Den enda boken vi ska ha är slut på Bokus, Adlibris och alla andra webshopar. Jag har försökt att få tag på den begagnat, men alla som jag mailat har redan sålt den. Nu svarade precis någon Emelie på ett mail jag skickade till henne för säkert en-två veckor sedan. Jag står först på listan och ska möta upp henne och köpa hennes bok en halvtimma innan kursen börjar. Tajming!

Sofia bag

Publicerad 2010-01-17 18:27:47 i Shopping,

Ska jag tolka det här som ett tecken? Som jag skrev i mitt förra inlägg var jag nere på stan en snabbis igår. Förutom att jag köpte min blåbärströja (ja, jag kallar den så nu, jag skiter i att det är blommor på den), så spanade jag in en väska. Nu såg jag den på Gina Tricot's hemsida, "Sofia bag" heter den. Hallå, någon vill säga något till mig. Någon vill klart och tydligt att jag ska ha den där väskan, it's meant to be! Sånt ska man väl inte förhindra?

Tessie top

Publicerad 2010-01-17 18:16:39 i Shopping,

Igår var jag på stan en snabbis. Med mig hem fick jag bland annat där här toppen från Gina Tricot. Grå och fin och med blåbär på, jag känner mig nästan som mors lilla Olle när jag har den på. Haha, vilket fyndigt (?) rim.

Update: Det var inga blåbär på, det var små blå blommer, typsikt på mitt fina rim! Men jag tycker om den ändå. ♥ Hihi!

Smördegsinbakad fläskfilé

Publicerad 2010-01-17 17:53:55 i Ät- & Drickbart,

Tänkte att jag skulle dela med mig av det goda receptet på den smördegsinbakade fäskfilén jag gjorde häromdagen. Om ni har brist på fantasi någon kväll så kan ni ju göra denna. Riktigt suuupergod!

Till 4 portioner:
1 st fläskfilé
Salt och peppar
1 paket kyld smördeg (alt. 3 st frysta smördegsplattor)
1 stor burk Creme Bonjour Vitlök
1 burk creme fraiche
1 st vitlöksklyfta
3 dl matlagningsgrädde
(1 ägg till pensling)


Börja med att putsa fläskfién. Salta och peppra och helstek den i en klick smör i stekpannan. Låt kallna. Lägg smördegen i botten på en ugnfast form. Rör ihop lite mer än hälften av osten med 1,5 dl creme fraiche i en skål. Lägg den kalla fläskfilén på smördegen och bädda in den i ostcreme. Vik över smördegslocket och fortsätt vika ihop kanterna så det blir ett "paket". Pensla med ägg och ställ in i ugnen 30 min på 200 grader.

Koka ihop en sås på resten av osten, ½ dl creme fraiche och matlagningsgrädden. Pressa i en vitlöksklyfta och smaka av med salt och peppar.


Vi åt fläskfilén till hasselbackspotatis, men man kan såklart äta den till klyftpotatis, pressad potatis, ris mm. Servera gärna med en skål grönsallad.


Mmm!!

Utbakad

Publicerad 2010-01-17 13:31:57 i Skönhet,

Tack vare Linda Bloms stylingvideo har jag lärt mig att göra en utbakad luggfläta. Det är svårt att lära en gammal hund att sitta men det är desto svårare att lära Sofia göra utbakade flätor som är van vid inbakade. På en utbakad fläta ser man ju mer av själva flätan än vad man gör när man har flätat den inåt. Jättefint tycker jag iaf att det blev! Bilden tog jag efter att jag sovit på flätan så ni får ha överseende med att den är lite spretig, haha.

Fredagen

Publicerad 2010-01-16 17:39:47 i Allmänt babbel,

Gårdagen var underbar (efter tentan alltså). Våra vägg- och dörrdekorationer kom på posten så dem satte vi upp och det blev verkligen jättefint! På kvällen lagade jag jättegod mat till B (om jag får säga det själv) nämligen hasselbackspotatis, smördegsinbakad fläskfilé, grönsallad och vitlöksås och till efterrätt blev det en vanilj/jordgubbs cheesecake. Efter maten begav vi oss in till stan för att se Avatar, en av de bästa filmerna jag sett i hela mitt liv. Den hade så fantastiskt många bra budskap och var så oerhört vacker. För er som tycker om annat än romantiska komedier (haha), se den! Hursomhelst är jag alldeles kär i filmen.

Idag har Björn åkt till Norrtälje, så nu är jag alldeles själv *snyft*. När man tycker om någon så mycket som jag tycker om Björn är det svårt att vara ifrån honom även om det bara handlar om några dagar. ♥

Nu är det dock dags att bli lite pepp. Ikväll ska jag nämligen ut med några tjejkompisar från klassen och fira att tentaperioden är över! Skål!


Fina rosor jag fick av B igår.

Jenny

Publicerad 2010-01-15 13:24:39 i Allmänt babbel,

Idag vill jag gratulera min fina vän Jenny till hennes examen från lärarprogrammet. Först klar med skolan av oss alla och otroligt duktig! Hoppas din dag blir underbar, det förtjänar du verkligen! Tycker du gör helt rätt i att dra iväg till Thailand om några dagar så du kan vila upp dig efter dina pluggår och fira rejält!

 

Massor med grattiskramar från oss i Halmstad!

 


Jag och Jenny på nyårsafton. ♥

Färdigtentad

Publicerad 2010-01-15 13:22:16 i Skola,

Nu är jag fri igen! Imorse skrev jag sista tentan för denna period, Husbyggnad II. Det gick väldigt bra, så nu återfick jag lite självförtroende efter skittentan i måndags. Jag blir alltid så lycklig när en tentaperiod är över. Även om man inte tänker på det så sätter man nog onödig omedveten press på sig själv.

Denna underbara och lediga helg ska jag gå på bio (Avatar) med älskade B, tentafesta med tjejerna och slappa med massa glossiga magasin i soffan. Härligt! ♥ Hoppas er helg bli fin!

Organiserad

Publicerad 2010-01-11 16:18:38 i Skola,

Ååå! Jag har haft tenta i Organisation idag och den gick skit! Den hade inte behövt göra det, men den gjorde det. Tentan innehöll bara 10 frågor men frågorna var så himla omfattande. Första frågan tog mig en timma och svara på, och ja ni kan ju räkna ut själva att jag inte han klart hela. Känns så jäkla surt, tänk om man kuggar bara för att lärarna inte kan göra en tenta som motsvarar tiden man har på sig. Sista frågan han jag inte svara på och de tre frågorna innan stressade jag igenom. Tråkigt när man känner att man kan, men inte hinner. Få underkänt även om man har kunskaperna som motsvarar ett godkänt. Ush, jag är arg! Hela den här kursen har varit skit: lärarna har inte varit något stöd, på föreläsningarna har vi suttit och kollat på youtube-klipp och istället för att gå igenom kurslitteraturen med oss har lärarna givit oss massvis med arbeten. Några tjejer i klassen som gick från tentan samtidigt som mig hade lämnat två frågor obesvarade, vilket innebär en förlust på 20 poäng. För att få godkänt måste man då ha maxat nästan alla andra frågor.

Jag ställer in mig på att få underkänt, då kanske jag inte blir lika deprimerad när vi får reda på resultatet. Jag är förtusan inte van att gå från en tenta och vara direkt orolig. Jag är den som läser igenom tentan fem gånger så att jag inte har missat nåt. Dessutom kommer det att dröja tre veckor innan man får reda på restultatet. Ahh!

Nej, nu ska Björn laga tacos till mig och jag ska bli på lite bättre humör, så här kan man ju inte gå runt och sura. Kände bara att jag ville få allt ur mig, men en tenta är ju faktiskt en världslig sak. Dessutom måste jag sätta mig och plugga Husbyggnad. Tenta på fredag, yippi! Haha!



Update: Skickade precis in kursutvärderingen för Organisationen. Det var en arg Sofia som skrev ska ni veta. Haha!

Tv-bänk

Publicerad 2010-01-10 17:31:59 i Inredning,

Idag har jag och B varit på Jysk och besöket slutade med en ny tv-bänk. Den är i vit högglans och jättesnygg. Dessutom var den med på rean! Vi har funderat på att skaffa en ny tv-bänk ett tag och hade siktat in oss på en från IKEA, men den var dubbelt så dyr. Nu känns det som vi har gjort världens fynd! Vi sprang även in på Blooms där jag köpte en jättefin lampa som jag har suktat efter länge. Den är också i vit högglans. Matchi matchi!


Tv-bänk före



Tv-bänk efter

Varbergkväll

Publicerad 2010-01-10 01:18:18 i Allmänt babbel,

Ikväll har jag och Björn varit i Varberg och hälsat på Malin och Victor. Det var första gången vi var där och vilken mysig liten vindsvåning hon hade! Jättegod mat åt vi och sedan myste vi i soffan, kollade tv och åt massa annat gott. När vi skulle åka hem fick jag lånat med mig två affärsredovisningsböcker av Malin som jag behöver till nästa kurs, vilken bonus! Synd att hon inte läste fler ekonom-år, men kanske har Victor några jag kan norpa till nästa termin? Haha! Härligt att Varberg inte är så långt bort så man kan ses emellanåt!

Jag och Malin i New York hösten 2006. ♥ Ser ni frihetsgudinnan i bakgrunden?


Pollypockets

Publicerad 2010-01-08 23:42:15 i Allmänt babbel,

Men hjälp, vad är oddset på det här då? Jag har i flera månader gått runt och funderat på en leksak jag hade som liten. Sist svärmor Annica var här frågade jag henne om hon kom ihåg leksaken, kanske hade Björns syrra Jossan haft en sådan, men nej hon mindes inte. På nyår när jag träffade Lena så kom leksaken på tal igen. Vi kom dock aldrig på vad den hette, men istället stod vi jättelänge och pratade om barbies, my little ponny och utklädningskläderna vi lekte med när vi var små. ♥ Nu såg jag precis att en annan bloggtjej hade skrivit om dem, pollypockets. Tack! Söta små dockhus som jag lekte med när ingen hade tid att leka med mig. Nostalgi! Jag tror jag hade både den till vänster och den i mitten (översta bilden). Den högra tror jag Lena hade (?). Lekte ni med pollypockets? Jag tror nog inte det var så där jättestort faktiskt.

Vi vann!

Publicerad 2010-01-08 23:12:39 i Inredning,

Hihi, vad glad jag blev! Vi vann budgivningen på Tradera. Två väldigt fina vägg- och dörrdekorationer är strax på väg hem till oss. Se så fina! ♥


Att dekorera ytterdörren och kikhålet med. Bild


Fin text ovanför sängen. Bild

sjunde

Publicerad 2010-01-08 00:20:24 i Allmänt babbel,

Min dag har bestått av plugg, tre små rätter på Chiang Mai (thairestaurangen vi bor granne med) och besök på salongen för att betala av min skuld (haha, vad sletet det lät). Innan jag lägger mig i sängen och kollar film ville jag bara passa på att gratulera min storebror på 26-årsdagen! Herregud, nu börjar vi faktiskt bli ganska gamla.

Syskonen med de "vackra" generna


PS. Ja min släkt är ju som sagt ganska stor. För er som inte firade nyår med mig kan jag berätta att jag ringde på fel "Anderssondörr" när vi skulle till nyårsfesten. Personen som öppnar dörren är en av mina kusiner, och nej Trollhättan är inte så litet utan det var faktiskt väldigt komiskt. Som ett ytterligare bevis på att min släkt är ganska stor kan jag avslöja att Mattias inte är den ende i min släkt som fyller år idag, grattis även till kusin Dennis. Min födelsedag delar jag med två kusiner, Kenneth och Robin. Haha!

Tentaplugg

Publicerad 2010-01-06 15:38:30 i Skola,

Fram till 15e januari klockan 14.00 har jag inget liv. Bara så att ni vet. Två tentor på en vecka och jag har noll motivation. Klarar jag en är jag glad. Jäkla skit, jag kan ju inte hålla på såhär efter bara en termin. Blä!

thai ♥

Publicerad 2010-01-05 19:00:41 i Inredning,

Jag och B har lyckats få in en mysig thaihörna i vardagsrummet. På våra väggar hänger inga krucifix, nej där sitter Buddha och vakar över oss. Ovanpå den nyinköpta IKEA-byrån står en fin träram (dock utan kort) från Krabi och en elefant från Phuket. Nu har vi en liten del av Thailand här hemma som hjälper oss att drömma oss bort till vårt älskade paradis när vi inte kan vara där. ♥

haircut

Publicerad 2010-01-05 18:53:40 i Skönhet,

Blond och kort(are) klippt. Underbart! Tydligen ser jag pålitlig och trevlig ut för jag slapp betala för kalaset. På salongen jag klippte mig kunde man inte betala med kort och frisören tyckte inte jag skulle springa ute i snöovädret och leta reda på en bankomat, "du kan komma tillbaka på torsdag istället". Kanske inte är så vanligt att man låter en människa man aldrig tidigare sett komma undan så lätt, men min nya frisör var himla snäll. Dit ska jag fortsätta gå.

tjugohundratio

Publicerad 2010-01-04 23:44:54 i Fest,

Då var det påbörjat, det nya decenniet. Ett helt nytt decennium som kommer innehålla många äventyr och fantastiska händelser. Nyårsaftonen spenderades med många fina vänner och det nya året startade på bästa möjliga sätt. Jag hoppas och tror att 2010 kommer bli ett bra år, ett underbart år.

Me and my blog

Välkommen till min dagboksblogg. Här skriver jag om stort och smått från tankar och hjärta. Lämna gärna en kommentar och gör mig extra glad! Kram S.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela