Missofie

Tylösand

Publicerad 2010-06-28 21:41:31 i Allmänt babbel,

Idag slutade vi tidigt båda två och han njuta av sommaren. Årets första dopp var väldigt (!) svalkande. ;) Hoppas det fina vädret håller i sig hela veckan!

After Eight chokladtårta

Publicerad 2010-06-21 20:32:44 i Ät- & Drickbart,

I fredags överraskade jag B god mat. Efterrätten gjorde jag så chokladig som möjligt, just the way he likes it! ;) Det blev en superdupergod After Eight chokladtårta, kladdig och god som jag serverade med grädde. Mmm! :D



Ingredienser
200 gram smör
100 gram        
mörk choklad (70%)
100 gram after eight choklad (12 plattor)
4 st ägg
2 dl strösocker
1 tsk Vanilijsocker
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 krm salt

Glasyr
50 gram smör
1,5 dl vispgrädde
100 gram after eight choklad
4 droppar pepparmintsolja
  1. Sätt ugnen på 175*. Smält smör,choklad och After Eight i en kastrull och låt svalna.
  2. Vispa ägg,strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.Blanda ner chokladsmöret.Sikta ner vetemjöl,kakao,bakpulver och salt.
  3. Klä bottnen på en form med löstagbar kant,24cm i diameter,med bakplåtspapper.Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20min.Kakan är klar när den släpper kanterna och nästan har stannat i mitten när man skakar formen.Låt svalna och låt kakan stå kvar i formen.
  4. Smält smör,grädde och After Eight till glasyren.Smaksätt med pepparmintsolja.Häll glasyren över kakan.Låt stelna i kylen 2-3 timmar.Lossa kakan från formen med hjälp av en kniv och garnera med After eight runt kanten och mynta.
Recept och bild kommer härifrån!

H&M

Publicerad 2010-06-21 20:17:31 i Shopping,

Klänning och vit farfarströja. Klänningen ser kanske inte så speciell ut, men den är supersöt och sitter så fint. Farfarströjan är en farfarströja. Haha. Slapp, bekväm och bra att ha. :)


 


 

Torsdag (?!)

Publicerad 2010-06-21 19:57:18 i Allmänt babbel,

Idag är det torsdag för mig. Imorgon gör jag min sista arbetsdag för veckan och blir långledig. Sköönt! :D Jag ser verkligen fram emot helgen i Burvik. Jordgubbar, sol, Stockholm, familj och ledighet.


Munnen full av jordgubbar! ;) Midsommar i Burvik -09.


Tvätten är tvättad och maten är lagad. Nu blir det slappa resten av kvällen. Glad måndag!

Leggins

Publicerad 2010-06-17 22:00:26 i Shopping,

 



Fyra nykomlingar i garderoben. Lite overkill kanske, men jag lever ju nästintill i leggins så vad tusan. Bilderna är väl inte de bästa, men ett par är med nitar, ett par i gräddvit spets, ett par som är tvådelade och ett par med rynk och knappar nedtill. I'm happy! :D

CheckMeOut

Publicerad 2010-06-14 21:27:17 i Skönhet,


Korall


PS. Idag har jag köpt massa fina leggins! Måste visa dem någon kväll när jag har mer tid. Den kvällen blir antagligen inte imorgon, då är jag på jobbet mellan 9.30-21, ZzZz!

Mio

Publicerad 2010-06-13 19:58:57 i Inredning,

Idag har jag handlat en massa fint på Mio här i Halmstad. De har rea på stora delar av sitt sortiment pga flytt. Det jag handlade idag fick jag 50 och 75 procents rabatt på! Hihi! :D


Fruktfat

 


Ljuslykta

 


Ljusrosalila kaffe-/temuggar

 


En nykomling i á la française samlingen och två söta glasflaskor

 


Fat till det goda glass-doftljuset

Strawberry Yogurt

Publicerad 2010-06-12 00:21:54 i Ät- & Drickbart,

Hittade denna på Maxi idag. Jag vet inte om det är någon nyhet men jag har iaf inte sett den förr. Jag har ju iofs aldrig köpt någon Ritter Sport tidigare, så ovetandet kan ju ha med det att göra. ;) God var den iaf, smakar sommar! Mm!

Updateme

Publicerad 2010-06-12 00:10:33 i Allmänt babbel,

Jobb och jobb, därför dålig uppdatering. Det finns liksom inte så mycket att skriva om. :P För att livet ska vara ändå lite tråkigare är det världens skitväder ute som aldrig verkar vilja dra förbi. När jag kom hem från jobbet idag kunde man faktiskt tro att jag varit och badat med kläderna på. Helt dränkt! Så nu hänger det kläder och skor på tork över hela lägenheten. Det tråkiga vädret och skatteåterbäring bidrar också till lite stort shoppingsug, så idag gjorde jag en (första?) beställning från Nelly. Hoppas att kläderna kommer att motsvara mina förväntningar!

Imorgon blir det först jobb och sedan en tur till Varberg för att hälsa på Malin och Victor! :D Jag har lagt ned tankarna om sol och bad. Den enda som får simma blir väl bilen, i vattenpölarna på vägen till Varberg. Hmm. 

Ha en trevlig helg alla! ♥

Sleepyhead

Publicerad 2010-06-08 21:27:25 i Skola,

Jäsp, ikväll är jag riktigt trött. I två dagar har jag och Emelie jobbat med en komplettering vi drog på oss i våras, men nu är det dags och lämna in arbetet igen. Hoppas allt är rätt nu! Vi fick för några dagar sedan reda på att vi blev godkända på ett annat arbete där vi intervjuade fastighetsbolaget HFAB, vilket jag tror jag skrivit om tidigare. Sköönt! :)



Nu blir det en kopp varm choklad och sedan sängen. Imorgon är det dags för jobb igen och likaså på torsdag, fredag och lördag. Sov gott!

Mini Jacket

Publicerad 2010-06-03 22:18:20 i Shopping,

Hoppsan! Bikbok hade visst 50 procent på hela sitt sortiment idag vilket resulterade i en jeansjacka. :D Jag har dock varit på jakt efter en så jag var nog snarare ekonomisk än impulsiv, haha.


Midjekort med slitning

Canvas

Publicerad 2010-06-02 22:06:35 i Inredning,

Kommer ni ihåg kökstavelprojektet som jag har berättat om? Om ni inte minns kan ni läsa om det här, det var nämligen ett tag sedan i mars (!) jag skrev om det så det är helt förståeligt om ni glömt. ;) Idag kom iaf canvasen vi då beställde. Visst blev den fin?

Me and my blog

Välkommen till min dagboksblogg. Här skriver jag om stort och smått från tankar och hjärta. Lämna gärna en kommentar och gör mig extra glad! Kram S.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela