Missofie

PS

Publicerad 2013-01-27 18:08:00 i Inredning,

Visst blev det några kivisar. Prioriterar man så hinner man! ;) Jag köpte fyra stycken och betalade bara 247 kr, kap!
 

Sweet Sunday

Publicerad 2013-01-27 15:59:48 i Allmänt babbel, Ät- & Drickbart,

Hej bloggisar! Hoppas allt är bra med er och att ni njuter av söndagen. Det gör jag! Jag började dagen med en frisk och härlig promenad för att sedan äta en uuuunderbar stor helgfrukost med turkisk yoghurt, blåbär, banan, nötter, honung, äggsmörgås och cappuccino. Mmm! Förutom några små ärenden och lite tvättning i tvättstugan kommer dagen nog till största delen att spenderas med en bok/tidning/film. Så härligt och jag känner mig glad och go i hela kroppen! Annars kan vintern lätt göra mig lite smådepp, inte i november/december när man har julen att se fram emot, men i januari då man tar ner alla ljusstakar och adventsstjärnor trots att det fortfarande är lika mörkt ute och man vet att våren är toklångt borta. I år har man dessutom inga röda dagar att se fram emot förrän påsk! Oh my! Därför är det viktigt för mig att boka in massa roliga saker att se fram emot under helgerna. Som tur är vår kalender för de kommande månaderna ganska uppbokad vilket lättar upp mitt sinne. Nästa helg firar jag och B 6-årsdag (!) vilket ska firas, och helgen efter det har vi tänkt att åka iväg på en liten mini-weekend till Kungsberget. Sedan rullar helgerna på med Stockholms-utflykter, besök, inflyttningsfest och tjejkvällar. Lovely! ♥
 
Slapphelg med underby vy!
 
 
 
 
 
 

iittala outlet

Publicerad 2013-01-23 21:09:54 i Inredning,

Oh my, ibland känns livet i Nyköping lite extra bra. Som när sådana här mail dimper ner i inkorgen och man bor i en stad med en iittala outlet. Men den stora frågan är hur jag ska hinna klämma in ett besök på outleten mellan jobb och synundersökning. Hmm, hade ju gärna köpt ett par kivi-lyktor!
 
 

Sneak peak - home

Publicerad 2013-01-22 21:53:55 i Inredning,

Är väldigt glad i min fina lilla ljuskrona som sitter i serveringsgången. Köpte den på elkedjan (om jag inte minns fel) för ett tag sedan och letar nu efter en persisk-"ish" djupröd matta för att skapa en lite lyxig stämning i en annars ganska anonym vit gång. Ljuskronor kan verkligen vara pricken över i:et i vissa rum och ger så fint sken. I min framtida walk-in-closet är en given! :D
 

Skönhetsrutin -hår

Publicerad 2013-01-20 00:00:44 i Skönhet,

Nu är det dags för tredje och sista delen i min lilla följetong, hår. När det kommer till hår har jag testat ganska många märken och produkter (L'oréal Professionnel, TIGI Bed Head, Redken, Matrix etc.) men inte riktigt funnit en superduper-kombination av schampo och balsam. Nu har jag faktiskt två olika uppsättningar i duschen, både Redken och Matrix. Redken-schampot klarar inte riktigt av att göra mitt hår rent på djupet, men balsamet är nog det bästa jag någonsin använt! Mitt hår blir så lent och fint! Men det är ju lite tråkigt när man känner sig skitig i håret ganska snart efter en tvätt. Så njaa. Matrix-schampot håller mitt hår rent längre och balsamet är också bra, men jag vet inte, jag är inte head-over-heels. Men det är nog den bästa duon hittills. Både Redken-produkterna och Matrix-produkterna doftar förstås helt fantastiskt!
 
Ibland (läs: alltför sällan) lägger jag även inpackning i håret. För tillfället har jag hela tre godbitar att välja på. En från Wella som jag fick senast jag klippte mig, en från Aussie som jag fick av mamma och pappa i julklapp och en färgbomb från Revlon. Aussie-inpackningen doftar heeelt galet gott! Inpackningen från Wella är färgbevarande och färgbomben från Revlon innehåller färgpigment som tillför extra färg och fräschar upp redan färgat hår. Perfekt att ha tre olika typer att variera mellan!
 
Avslutningsvis brukar jag fördela ut ett serum från Lanza i håret som gör det mjukt och glansigt samtidigt som det fungerar reparerande och värmeskyddande. Dessutom så doftar det ju inte så tokigt! ;)
 
Jag vet att man inte ska tvätta håret så ofta eftersom det sliter väldigt mycket, men eftersom jag har en ganska fet hårbotten är det lättare sagt än gjort. Dessutom tränar man ju ibland och vill då helst tvätta även håret. Jag försöker trots detta att hålla mig till tre gånger i veckan och komplettera med torrschampo när jag måste. Hur ofta tvättar ni håret? Och har ni någon mirakelprodukt hemma i skåpet att tipsa om? :D
 
1. Schampo, Redken -All soft.
2. Balsam, Redken -All soft.
3. Serum, Lanza -Healing Strength Silk Serum.
4. Inpackning, Wella- Sp Color Save Mask.
 
1. Schampo, Matrix Biolage -Hydrathérapie.
2. Balsam, Matrix Biolage -Hydrathérapie.
3. Inpackning, Aussie -3 Minute Miracle.
4. Inpackning, Revlon -Nutri Color Creame.

Topphälsa!

Publicerad 2013-01-17 18:01:00 i Allmänt babbel,

Wiiie, i veckan kom första numret av Topphälsa som jag börjat prenumerera på. Så kul med prenumerationer, ibland väntar en liten överraskning när man kommer hem från jobbet. Jag har aldrig prenumererat på Topphälsa förut men hoppas att jag blir glad och träningspeppad av den. Någon av er som brukar läsa den?
 
 
Passande nog hittade jag en bild med söta Anja Pärsson på omslaget. För några år sedan fick jag ofta höra att jag var lik henne. Haha! Det måste vara låren som gör det! ;)

Like it!

Publicerad 2013-01-16 20:21:50 i Shopping,

Oops, har visst sponsrat H&M lite det sista. Nedan ser ni några av inköpen. Linnet tyckte jag så mycket om så det köpte jag i både mönstrat och svart. :D
 

Skönhetsrutin -smink

Publicerad 2013-01-13 00:53:00 i Skönhet,

Hej och välkomna till del två i min skönhetsföljetong, smink. Om man tar det från början så startar jag med min dagkräm från Vichy Normaderm. Efter dagkrämen brukar jag vanligtvis applicera en primer, men sedan min Elf tog slut har jag bara kört på dagkrämen och ska jag vara ärlig så har jag aldrig direkt sett eller känt någon skillnad med eller utan primer. Jag vet inte om det beror på att jag inte kommit över en tillräckligt bra eller om en bra dagkräm gör samma jobb. De primers jag har testat är Elf, Victoria Secret och Bare Minerals. Använder ni primer? Vilken? 
 
Efter att grunden är lagd börjar jag lägga själva maken. Borstarna jag använder kommer från (uppifrån och ned) Bare Minerals, Elf, Bare Minerals, MUS, MUS. Nedan ser ni vilka produkter jag oftast använder till min vardags-make:
 
1. Mascara, Mascara Plus -Infinity Extension nr 1, Nouba, Apoteket.
2. Concealer, Cover All Mix, MUS.
3. Foundation, Medium, Bare Minerals.
4. Warmth, A Little Sun, Bare Minerals.
5. Rouge, Hint, Bare Minerals.
6. Mineral veil, Bare Minerals.
7. Tri Brow Color, MUS.
8. Ögonskugga, Cybershadow -Crow, MUS.
9. Läppstift, Wobble, MUS.
10. Kajal, Frost Grey, H&M.
 
 

Skönhetsrutin -hy

Publicerad 2013-01-05 01:36:00 i Skönhet,

Första delen i min lilla följetong: hy! Som jag tidigare skrivit så använder jag inga lyxprodukter, men är för stunden ganska nöjd med de produkter jag använder. Under tiden jag gick i skolan och inte hade råd att lägga särskilt mycket pengar på vettiga produkter, körde jag rakt av på budgetalternativen på ICA. Så fort jag fick jobb var tanken att jag skulle unna mig själv en ansiktsbehandling och bli tipsad om bra produkter för min hudtyp. Men den efterlängtade ansiktsbehandlingen hamnade snart på prio-två-listan då man har lite annat att pyssla med i samband med en flytt. Som ni kanske förstår har jag inte fått tummen ur än... Så i väntan på en riktig hudanalys har jag valt ett mellanting mellan budget och lyx, Vichy från Apoteket. Eftersom jag har blandhy/fet hy, har jag valt den gröna serien som ska vara anpassad för oss stackare. Även om dessa produkter kanske inte är de mest optimala för min hy och antagligen inte är de bästa marknaden har att erbjuda, märker jag ändå ganska stor skillnad på min hy nu jämfört med förr då jag använde ICA-alternativen. Helt klart en förbättring! Kost och motion påverkar såklart också hur huden mår så det är något jag ska försöka tänka på lite mer framöver. Vacker hy står högt upp på min önskelista. Jag tycker verkligen att en fin hy utstrålar välmående och är något man bör vara väldigt lycklig över om man fötts med! ;)
 
 
1. Vichy Normaderm: rengöringsgel, 159 kr.
2. Vichy Pureté Thermale: ögonmakeup-remover för känsliga ögon, 107 kr.
3. Vichy Normaderm: ansiktsvatten, 149 kr.
4. Elf Zit Zapper: för akut behandling av enstaka finne, 15 kr (!).
5. Vichy Normaderm: Nattkräm, 189 kr.
6. Vichy Normaderm: Dagkräm, 175 kr.
 
Av svärmor fick jag en rengöringsgel från Bare Minerals i julklapp, som jag vet att svägerskan tycker väldigt bra om. Eftersom jag nästan uteslutande använder mig av smink från Bare Minerals ska det bli väldigt spännande att testa deras rengöringsgel när min Vichy tar slut.
 
 
Så, detta är alltså de produkter som jag använder för tillfället. Hade varit jättekul att höra vad ni använder/om ni har några tips på andra produkter och märken. Lite svårt kanske om man inte har en blogg att skriva på, men om ni vill får ni gärna dela med er bland kommentarerna. 
 

Uppdaterad design

Publicerad 2013-01-05 00:34:55 i Allmänt babbel,

Nu har jag pillat lite med designen igen. I headern ser ni en sensommarbild från Nyköping och på sidan en nyare bild på min nuna. Ser ni inte den nya designen kan ni uppdatera sidan genom att trycka på F5. :D
 

Goodbye 2012!

Publicerad 2013-01-01 16:53:33 i Allmänt babbel,

Gott nytt år alla fina! Hoppas ert 2013 börjat på bästa sätt och att det nya året kommer ge er mycket lycka, glädje och kärlek! Jag och B firade in det nya året tillsammans med kära vänner. ♥ Tack för en supermysig helg! Varför ska tiden alltid springa iväg när man har så kul?
 
Det kanske låter konstigt, men varje nyår blir jag lite vemodig och eftertänksam. Nu är 2012 över och kan aldrig mer upplevas. Jag har blivit ett år äldre och hoppas att det året givit mig något och inte bara passerat. Man vill ju inte titta tillbaka och ångra något, inse att man inte tagit chanser eller kanske inte levt i nuet. Fast just detta årsskiftet kan jag gladeligen säga att vemodet är ganska så litet. 2012 har varit ett händelserikt år för min del; jag har skrivit c-uppsats, varit i Tokyo, tagit examen, fått jobb och flyttat till en helt ny stad. Många stora händelser som också är milstolpar i livet.
 
Jag hoppas att alla nära och kära får vara friska under 2013 och att det nya året kommer bjuda på mycket kärlek och glädje, många och härliga stunder med vänner och familj, en fast tjänst, mycket ny kunskap och gärna några resor. 
 
 

Me and my blog

Välkommen till min dagboksblogg. Här skriver jag om stort och smått från tankar och hjärta. Lämna gärna en kommentar och gör mig extra glad! Kram S.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela