After Eight chokladtårta
I fredags överraskade jag B god mat. Efterrätten gjorde jag så chokladig som möjligt, just the way he likes it! ;) Det blev en superdupergod After Eight chokladtårta, kladdig och god som jag serverade med grädde. Mmm! :D
Ingredienser
Glasyr
Ingredienser
200 gram | smör |
100 gram |
mörk choklad (70%) |
100 gram | after eight choklad (12 plattor) |
4 st | ägg |
2 dl | strösocker |
1 tsk | Vanilijsocker |
2 dl | vetemjöl |
2 msk | kakao |
1 tsk | bakpulver |
1 krm | salt |
Glasyr
50 gram | smör |
1,5 dl | vispgrädde |
100 gram | after eight choklad |
4 droppar | pepparmintsolja |
- Sätt ugnen på 175*. Smält smör,choklad och After Eight i en kastrull och låt svalna.
- Vispa ägg,strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.Blanda ner chokladsmöret.Sikta ner vetemjöl,kakao,bakpulver och salt.
- Klä bottnen på en form med löstagbar kant,24cm i diameter,med bakplåtspapper.Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20min.Kakan är klar när den släpper kanterna och nästan har stannat i mitten när man skakar formen.Låt svalna och låt kakan stå kvar i formen.
- Smält smör,grädde och After Eight till glasyren.Smaksätt med pepparmintsolja.Häll glasyren över kakan.Låt stelna i kylen 2-3 timmar.Lossa kakan från formen med hjälp av en kniv och garnera med After eight runt kanten och mynta.