Missofie

Bokstäver

Publicerad 2009-10-31 16:01:18 i Inredning,

Köpte fina (vita och lite slitna) bokstäver i trä till hallen och vardagsrummet häromdagen. Jättefint! ♥ Dessutom blev det en mysig fönsterlampa till köket. Skohyllan i hallen byttes ut med en ny fin i ek. Ibland blir jag lite rädd för mitt shoppingbegär. Jag vet att jag behöver spara nu, snart ska vi ut och resa och dessutom närmar sig jul! CSN- kontot är ju inte alltför fett och eftersom jag och Björn prioriterar bra mat framför nudlar så har man inte jättemycket pengar kvar varje månad, speciellt inte om man ska lägga undan lite. Det är väl då ett shoppingbegär är ett minus. När man så gärna vill köpa något men måste spara. Idag blev jag alldeles kär i en lampa till vardagsrummet också. Varför finns det så mycket snyggt som bara vill att jag ska köpa det? Sofia och hennes i-landsproblem, jobbigt.

PS. Haha, stackars Björn.

Debatt

Publicerad 2009-10-31 11:02:07 i Allmänt babbel,

Igårkväll tänkte jag titta på Debatt på svt2. Dessvärre hade inte vi tvåan (hur nu det är möjligt!). Vi tittar väldigt sällan på TV så jag hade inte ens upptäckt att vi var utan tvåan. När vi flyttade hit kopplade vi bara in TV:n utan att engagera oss något mer. Igår blev jag så besviken när jag missade Debatt att jag satte mig och gjorde en kanalsökning klockan 22 (det är sånt man hinner med nu efter en tentaperiod). Vips så hade vi tvåan! Dessutom placerade jag alla kanaler i ordning och var väldigt stolt över mig själv.

Det jag eg ville komma fram till med detta inlägg (efter att jag nu har berömt mig själv) var innehållet ur programmet (Debatt 29/10). Jag fick titta på det här istället. Programmet handlade om mördade Therese Rojo Johansson och straffet hennes mördare fick.

Hur är det möjligt att människor som har begått ett mord får 1,8 års straff? Och hur är det möjligt att dessa mördare, efter avtjänat straff, kommer att gå fria utan uppföljning och bevakning? Är man inte tillräckligt vuxen som 16-årig att skilja på rätt och fel, iaf förstå att mord är så fel det kan bli? Vart finns det sunda förnuftet hos försvarsadvokater? Ser de bara pengar och prestige, har de ingen moral? Jag hade aldrig kunnat ta mig an ett fall och jobba för att mina klienter (som har mördat någon) ska få så korta straff som möjligt. Men det handlar väl om hur kall man är som person, jag hade aldrig velat bli försvarsadvokat. Varför får gärningsmännen bättre hjälp efter brottet än vad de anhöriga får (psykologer och handledning vs 3 sömntabletter)? Alla medborgare är offer när lagarna ser ut så här. Det värsta brott en människa kan begå ger 1,8 års straff (för människor under 18 år). Jag bryr mig inte om att det ska vara lättare för gärningsmännen att komma tillbaka till samhället efter avtjänat straff, jag bryr mig om att samhället ska känna sig trygga med sin omgivning och sina medmänniskor. Har man sotat för ett mord efter 1,8 års ungdomsvård? Nä, det känns som att få en örfil i ansiktet. Är ett liv värt så lite?

Lite förbannad, fuck off!

Pumpa

Publicerad 2009-10-30 15:03:17 i Allmänt babbel,

Fredag idag. Till frukost blev det gott pumpabröd dagen till ära. Idag åker B till Norrtälje och jag blir själv, tråkigt att jag inte kunde följa med. Kommer sakna honom jättemycket. ♥ Hoppas ni får en fin helg!


Friii som en fågel!

Publicerad 2009-10-29 13:42:36 i Allmänt babbel,

Oj, vad glad jag känner mig helt plötsligt. Två av två tentor är gjorda och två av två tentor gick bra! Ikväll blir det nog att fira lite med några tjejer i klassen. I helgen ska det slappas och inte läsas något annat än hederliga modemagasin. Jag kan inte ens plugga för ingen kurs är startad och oj vad gött det känns! ♥

Cult

Publicerad 2009-10-27 21:25:17 i Inredning,

Någon mer än jag som tycker om Cult? När vi var i Trollhättan sist var jag inne i butiken Hemmafint och köpte nya manschetter till min ljushållare. Mysigt. ♥

H&M

Publicerad 2009-10-26 16:51:52 i Shopping,

Kunde inte hålla mig. Kudden har jag spanat på länge. Den är ju så rolig. Och väskan var ju så fin, med nitar och allt. Dock får jag vänta tills januari innan den kommer, men det får det vara värt. ♥ Jag skrev tenta idag så jag ser shoppingen som en belöning, tentan gick ju faktiskt riktigt bra (enligt min mening).

Tentavecka

Publicerad 2009-10-25 23:00:05 i Allmänt babbel,

Nu är snart en ny vecka på ingående. Tentaveckan. Ush! Helgen har därför bestått av mycket plugg men även en liten vinkväll med Martina. Mysigt! Nu har jag iaf pluggat färdigt inför första tentan (marknadsföring) och lägger ödet åt mina hjärnceller. På torsdag har jag tenta nummer två, husbyggnad 1. Hoppas det ska gå vägen.

Föresten. För att fortsätta på chokladtemat, har ni smakat denna? Det gjorde jag, Martina och Björn i helgen. Jättegod, smakar verkligen jul och pepparkaka. Choklad är den bara till konsistensen. Haha!

Överraskning

Publicerad 2009-10-25 22:47:59 i Allmänt babbel,

Jag har en last. Jag blir barnsligt glad för överraskningar. Nästan pinsamt glad. När B kom hem från Karlstad hade han med sig så fina saker till mig. ♥ God choklad, en söt sten och en jättefin hjärtlykta. Puss!

Klippt

Publicerad 2009-10-23 22:06:13 i Allmänt babbel,

Idag har jag blivit klippt. Skönt! Topparna var så jäkla slitna. Lite slingor kanske inte skulle sitta helt fel men jag väntar nog ett tag. Om 39 dagar åker vi ju till Thailand (shit, det är ju snart ju!) och då kommer nog håret blekas en del. Idag var jag på Björns Salong här i Halmstad. Jäkla söt kille som jobbade där!

På tal om klippning så har jag blivit erkänd som naturbegåvning inom ämnet. Jajjemän, en gammal kund till mig (jaja, min bror) som var och klippte sig för någon vecka sedan fick frågan vart han hade klippt sig tidigare då frisören inte kände igen honom. Mattias svarade att hans syster brukar klippa honom. Frisören undrade såklart vad min salong hette. När Mattias förklarade att jag inte var frisör berömde frisören min klippning och sa att jag var en naturbegåvning. Haha. Kanske var det så att han inte vågade säga något annat? Nja, någon frisör siktar jag nog inte på att bli, kanske i ett annat liv. Men gud vad praktiskt det hade varit om någon vän eller släkting var frisör. Vill man inte vara au naturale (läs råttfärgad) så kostar det ju skjortan. Jag får nog skriva upp det på min att-göra-post-it: skaffa en frisörvän.

WHAT!

Publicerad 2009-10-22 12:35:18 i Allmänt babbel,

Är Fredrik Kempe gay? Har jag missat nåt eller? Aftonbladet gav mig svart på vitt.


Nja riktigt såhär ser han väl inte ut? Inte ens när han var med i Melodifestivalen sist. Har F.K en 15 år gammal bild på sin hemsida eller kan den vara förskönad tro? F. K då!


PS. Hahaha! Till er som förstår.

Update

Publicerad 2009-10-20 18:28:46 i Allmänt babbel,

Oops, en update om föregående inlägg, jag har visst 29 kusiner. Chansen finns att jag kommer komma på någon mer som jag glömde bort. Hmm, jag får tänka! Det är mycket mer intressant att sitta och räkna kusiner än att plugga marknadsföring.

Award

Publicerad 2009-10-18 22:50:41 i Allmänt babbel,

Jenny skickade en Award till mig och tycker att jag ska berätta 10 saker om mig själv. Haha, känner mig lite halvtöntig men jag ska svara. Något kanske ni inte vet.1. Jag har ett ärr på näsan som jag fick när jag var 4-5 år. Orsaken till ärret är dels att jag redan som liten tyckte om fart och fläkt och dels en olämpligt placerad stålsoptunna. Lilla Sofia tyckte inte alls om att bromsa i skidbacken, vilket jag påminns om varje dag när jag kollar mig i spegeln.

2. Jag är en riktig hästtjej. Förutom lånhästar har jag haft två alldeles egna, Merrelyn och Singing Lord Parc. ♥ Nu börjar jag sakna de små liven. Blir man med häst någon mer gång tro?

3. Jag har 7,7 i handicap i golf.

4. Jag är en sucker för choklad!

5. En av drömmarna är att äga ett stort fint hus med en underbar trädgård någon gång.

6. Jag vill ska besöka Afrika och Sydamerika innan jag dör.

7. Mitt mellannamn är Christina.

8. Jag skriver alltid lappar, om allting och ingenting, gör att jag känner mig mer organiserad.

9. Jag har 27 kusiner (tror jag räknade rätt)! En härlig stor släkt helt enkelt. ♥

10. Min favoritblomma är orkide.

Trollhättan

Publicerad 2009-10-18 21:46:03 i Allmänt babbel,

Helgen har varit perfekt! Umgåtts massor med familj och vänner och haft det så underbart. Ätit god mat, skrattat och myst. ♥ Nu är jag dock hemma i Halmstad igen och en vecka med massor av plugg väntar. B har fortsatt upp till Värmland så honom ser jag inte förens på torsdag. Buhu! Kort från helgen kanske jag kan återkomma med när kameran kommer hem igen. Hihi!

Nattaxi

Publicerad 2009-10-15 20:23:58 i Allmänt babbel,

Tydligen ska det bli regn och kallt inatt. Det brukar innebära hala vägar morgonen efter. Planen var att åka till Trollhättan imorgon men med tanke på halkrisken rullar vi från Halmstad redan ikväll. Föreläsningen imorgon klarar jag mig nog utan och vem längtar inte ihjäl sig efter Åsaka? Det avgjorde saken! Se upp på vägen ikväll nattugglor!

Chokladklubba ♥

Publicerad 2009-10-13 22:15:41 i Allmänt babbel,

Nu är det dags för en kopp varm choklad. Dessa fina chokladklubbor fick vi av Annica när hon var nere hos oss i Halmstad i helgen. I en mysig butik med allt möjligt gott och fint fanns dem. Kanske är det så att Sofia har fått en ny favoritbutik?

Måndag

Publicerad 2009-10-12 21:25:08 i Allmänt babbel,

Nu är det ny vecka igen. Ny vecka med massa plugg. Bara två hela pluggveckor kvar innan första tentorna, jajks! På fredag tar dock jag och B bilen upp till Trollhättan för att hälsa på familjen och vännerna. Ska bli riktigt skönt!

 

Helgen har varit helt underbar. Björns mamma Annica ringde på dörren till oss i fredags eftermiddag och en väldigt förvånad Björn öppnade. Helgen tillsammans var jättekul och besök från nära och kära är nog den bästa present man kan få! ♥

 

Nu har vi nyss kommit hem från en powerwalk genom ett höstigt Halmstad och har precis haft pannkakskalas. Bra start på en ny härlig vecka!

 

Hoppas ni haft en fin helg.

 

Fredagsmys! ♥

Publicerad 2009-10-09 22:58:23 i Allmänt babbel,

Veckan har bestått av plugg, plugg och plugg. Mina kommande veckor kommer nog vara liknande. Men nu är det helg och fina svärmor är här. Om någon timma fyller B 25! ♥ Den här helgen kommer bli bra.

Söndagkväll

Publicerad 2009-10-04 23:37:13 i Allmänt babbel,

Hoppas ni inte blåst bort än.

I helgen har jag varit väldigt ambitiös. Jag har pluggat och pluggat. Vem var det som sa att det inte var så mycket plugg under höstterminen? Nu har jag t.o.m. lagt upp ett schema för den kommande veckan. Vad som ska läsas och göras vilken dag. Två av dagarna har jag skrivit "plugga och förstå!". Haha, dumförklarar mig själv lite men ofta läser man utan att ta in något. Haha, jag vet att jag är världens geek som gör upp ett schema, ni behöver inte påminna mig! *Host* plugghäst!

Igårkväll myste iaf jag och B till det med vin, jordgubbar och mörk choklad. ♥ Helgen har faktiskt varit bra också!

 

Denna dag började jag med att baka scones, sedan har jag mestadels spenderat dagen med böckerna. Var iväg på Step en sväng förut och lagade jättegod kyckling, potatisgratäng och mango chutneysås med älskling! Nu är det söndagkväll igen och jag ska snart krypa ner i sängen. Imorn blir det upp och *tittar på mitt fina schema* läsa husbyggnadsteknik och marknadsföring. Det ni!

 

Sov gott!

Oktober

Publicerad 2009-10-02 22:35:01 i Allmänt babbel,

Nu är det redan oktober och det är jättekallt ute! Är det redan dags för vinterjackan? Under lilla promenaden förut andades vi ut rök. Det är ett tecken på att det blivit kallt! Oktober är den rosa månaden. Jag ska försöka bidra på något sätt, kanske en brosch kanske en liten insättning (från mitt enorma csnkonto?!). Jag börjar med att göra lite reklam här på bloggen iaf. Såg Ahlgrens "Rosa Rattar" i affären, ganska sött tycker jag. Dessutom hittade jag denna bild (här). Gullig och bra reklam för något väldigt viktigt! Känner ni till det blå bandet? Det borde uppmärksammas minst lika mycket!


Mobilpic

Publicerad 2009-10-02 13:27:05 i Kärlek,

Igår lyckade jag äntligen få in bilder från min gamla mobil på datorn. Hittade några kort från Branäs, när jag och Björn precis hade träffats! ♥ Man ser hur blyg jag ser ut på kortet, eller hur? Hihi, idag firar vi 2 år och 8 månader.

Me and my blog

Välkommen till min dagboksblogg. Här skriver jag om stort och smått från tankar och hjärta. Lämna gärna en kommentar och gör mig extra glad! Kram S.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela