Missofie

Etta

Publicerad 2009-08-30 11:28:28 i Skola,

Gårdagen var helt galen! Jag hade sjukt kul från morgon till natt. Nu känner jag mig dock trött, sjuk och aningen bakis kanske. Kul med flytt idag! Haha. Återkommer med lite fler bilder när jag är lite piggare.


Straffmästaren dubbar mig till etta!

Dålig tajming Sofia

Publicerad 2009-08-28 19:55:03 i Allmänt babbel,

Inte nu. Morgondagen är fullspäckad med aktiviteter och på kvällen ska hela nollningen avslutas med utgång. Jag har köpt biljett. På söndag ska vi flytta hela dagen och på måndag börjar skolan. Sen är jag inte ledig förens i december (typ). Just nu har jag inte tid. Jag är förkyld. Musklerna strejkar och huvudet är tungt. Kom igen nu!

Jag har sån dålig tajming! Förra året när vi flyttade till Trollhättan var jag också sjuk. Fast en sjuk flickvän kanske inte kan bära så mycket? Hmm, undra om min kropp skaffade sig den här förkyldningen medvetet? Hihi!

Ny mobil

Publicerad 2009-08-27 17:26:05 i Allmänt babbel,

För någon timma sedan kom jag på att mitt mobilabonnemang går ut om mindre än en månad. Jag cyklade ner till stan och gick in på 3 butiken och kollade om jag kunde förlänga det jag har och om jag isåfall kunde få en lite nyare mobil på köpet (min är från stenåldern typ!). Sagt och gjort, nu sitter jag här hemma med min flashiga turkosa mobil. Nu har jag precis samma som min hightecha svärmor (igen, jag är en copycat)! Hihi!


Herregud vad impulsivt! Inte så likt mig som annars ska tänka igenom allt 1000 gånger och sedan 1000 gånger till.

Härliga torsdag!

Publicerad 2009-08-27 14:14:40 i Skola,

Idag har varit en viktig dag. Imorse fixade jag mitt kårleg och tog då tillfället i akt att se alldeles mongo ut på bilden! Härligt! Efter det cyklade jag ner till stan och Akelius och hämtade nycklarna till vår nya lägenhet! Nu har jag precis varit där med den första omgången med kläder och jox. Snart ska jag ner på stan med två tjejer från klassen och ikväll blir det bara chill hemma hos någon. Eg är det nollepub men inte en chans att jag pallar det ikväll igen. Hur har ni det?

Gyckel, nollepub och föreläsning!

Publicerad 2009-08-26 14:29:35 i Skola,

Idag är det segt. Nollepub igårkväll och tidig föreläsning är ingen bra kombo! Snart blir det nog sängen för att försöka ta igen lite förlorad sömn. Gårdagen var iaf väldigt rolig. På morgonen började vi med stadsvandring. Vi blev indelade i lag och fick uppgifter som vi skulle lösa. Uppgifterna kunde t.ex. vara att göra en mänsklig pyramid framför Norre Port, att stå på händer framför stadsbiblioteket och sjunga "10 små indianer" framför statyn på stora torget samtidigt som en i laget måste nudda statyn (statyn står mitt i en fotän). Allt skulle tas kort på så vi kunde bevisa att vi hade klarat alla uppgifter. För att straffmästaren skulle bli nöjd fick vi även gå runt på alla fyra på stora torget och sjunga "Valpen min", ja ni kan ju tänka er att folk stannade och tittade! Efter en snabb lunch träffades vi igen för att träna på vårt gyckel. Klockan 14 gick vi bort till Amfiteatern och alla andra program och sjöng och skrek. Vårt gyckel var nog faktiskt ett av de bättre men eftersom alla hatar bygg är det omöligt att vinna. När man går eller cyklar själv får man nästan gömma sin nolletröja och sin hammare för att inte råka illa ut (haha, nästan iaf!). Bygg med alla våra killar har haft en väldigt kaxig framtoning under hela nollningen. Vi är den största gruppen, vi sjunger högst, vi är de som retas och jäklas mest med de andra programmen och blir därför de mest hatade. Vårt gyckel började med att vi sakta gick ner mot scenen med armarna utsträckta och såg ut som zombies. När alla var nere sattes Michael Jacksons "Thriller" igång och vi gjorde de kända dansstegen. Efter lite dans fram och tillbaks gick några byggare upp bland sittplatserna och bland ekonomerna (som ni minns att vi hatar) och lyfter upp två av dem i luften och tar med sig dem ner på scenen igen. Där putts de fram och tillbaka och blir allmänt mobbade innan vi likt zombies vandrar ut från Amfiteatern igen. De två ekonomerna som bygg kidnappade var i själva verket byggare som hade snott två ekonomtröjor (rosa) natten till igår. Hur de nu fick tag på dem vill jag inte veta, men jag hörde planer på inbrott! Vissa killar tar nollningen så seriöst! Även efter de här 10 dagarna kommer de säkert gå runt och sjunga byggsånger och hata ekonomer! Ja herregud!

På kvällen var det iaf dags för nollepub igen som var riktigt lyckad även denna gång! Helt okej när öl och cider kostar mellan 20 och 25 spänn! Dessvärre fick jag reda på att jag inte kom med på finsittningen. Tidigare under dagen fick man anmäla sitt intresse till finsittningen (som avslutar hela nollningen på lördag) men det var inte säkert att man fick följa med. Tydligen får inte alla plats så därför fick platserna lottas ut. Jaja, det är inte hela världen. Nu sparar jag 300:- och tydligen ska vi som inte kom med dra ihop nåt med tvåorna som kommer bli minst lika kul om inte roligare! 300:- är faktiskt rätt surt att lägga ut på en middag när man är en fattig student så jag är inte jätteledsen!

Idag var jag som sagt på en tidig föreläsning. Själva skolan har inte börjat än utan denna veckan hålls lite frivilliga föreläsningar. Den jag var på idag handlade om rapportskrivning. Jag vet faktiskt inte om jag fick ut sådär jättemycket av den och ett tag trodde jag nästan att jag skulle somna där inne i aulan. Därför tar jag det lite lugnt med nollningen idag och går först till kvällen då vi tydligen ska kolla film och äta mat. Lagom jobbigt!

Nu är det bara 3 dagar kvar på nollningen, sedan skulle man eg behöva vara ledig. Men på måndag drar skolan igång. Om 4 dagar kommer Björn och pappa med flyttlasset! Längtar! Imorn eller på fredag hämtar jag nycklarna! Hoppas nu bara att jag kommer trivas bra här i Halmstad med utbildningen och allt runt omkring!

Inspiration

Publicerad 2009-08-24 20:39:10 i Inredning,

Har fått massa inspiration på inredning till nya lägenheten. Det ska bli skitskoj att få flytta in där på söndag! En favoritinspirationskälla är denna inredningsblogg!

Upprop och fotbollsturnering

Publicerad 2009-08-24 20:05:53 i Skola,

Nollningen fortsätter. Igår var dock en dag för rehabilitering. Då träffades jag och några tjejer från klassen och hade en soft pizzakväll. Idag fick man dock ställa klockan och pallra sig iväg för upprop. Studierektorn för Bygg- och Fastighetsekonomprogrammet informerade lite och allt kändes faktiskt ganska bra! Efter det fick vi ytterligare lite information från Studentkåren, Eurekha m.m. Efter en liten paus mitt på dan (med systemetbesök, ovanligt!) var det dags för nollning igen. Idag var det fotbollsturnering programmen emellan. Ganska kul med allt spexande. Dessutom planerades ett gyckel, som vi ska utföra på Amfiteatern någon dag i veckan (inför alla programmens nollor). Vi får se hur det går, jag känner mig lite lost i dansen! Haha!

♦ Byggtjejer ♦ Några till.. ♦ Bygg jäklas med Marknadsföringsprogrammet och snor deras maskot ♦ Bananen blev väldigt arg! ♦ Botcider ♦ Bygg är stolta över att ha snott Ekonomprogrammets dollartecken (bilden är väldigt ljus, ser ni det?) ♦ Men ekonomerna gav snart igen genom att sno en av våra nollor! ♦ Byggare ♦ Bygg ger igen genom att blockera målet för ekonomerna i fotbollsturneringen ♦ Ekonomerna lämnar tillbaks hammaren och ber om ursäkt efter att ha tagit den på ett oschysst sätt ( = sprutade ner oss byggare med öl så vi var tvungna att fly) ♦

Som ni kanske har förstått så ska man försöka sno programmens maskotar och fanor. Därför är det väldigt viktigt att aldrigt släppa fanan eller den stora hammaren om man får uppdraget att hålla i dem. Dessutom "hatar" ekonomerna och byggarna varandra och jäklas därför så fort chansen dyker upp.

80-talsgasque & nollepub!

Publicerad 2009-08-23 13:33:35 i Skola,
♦ Staff för Kajsa, Fanny och Linda som kom sent. "Sjung valpsången och gå på alla fyra runt hela klassen!" ♦ Valpar ♦ Ölhävartävling ♦ Björn Borg × 3 är laddade ♦ Jag, Linda och Kajsa ♦ Nollor på kåren! ♦

Trött och stel nolla

Publicerad 2009-08-22 12:54:57 i Skola,

God morgon!
Idag tog jag mig en välförtjänt sovmorgon. Nollningen är väldigt intensiv så man blir väldigt trött och idag har jag ont i hela kroppen (antingen beror det på alla lekar vi tvingas göra eller att jag helt enkelt har blivit en gammal kärring!). På tal om gammal, jag tillhör typ det äldsta i klassen! Ja, iaf nu under nollningen. Men jag blev faktiskt alldeles chockad! Jag trodde att det skulle vara flest 86or och 87or i klassen, men vi är en minoritet. De flesta är 89or eller 90or! Herregud, det märks verkligen att det är lågkonjunktur!

Igår började dagen med lekar och sedan invigning av Amfiteatern. Där samlades alla program med sina nya nollor som alla sjöng och skrek om hur bra deras program var. Efter det blev det brännboll mot de olika programmen. På kvällen grillade vi tillsammans med våra lekledare, straffmästare, sergeanter och generaler. Efter lekar, dans och korv drog jag och några andra tjejer hem till Emma, en annan tjej som ska läsa Bygg- och Fastighetsekonom. Där hängde vi en stund innan vi fortsatte in mot Bulls och Caféet. Kvällen blev ganska lugn och skön och jag somnade som en stock när jag kom hem!

Dessvärre vet man inte riktigt vem man kan lita på! Igår fick vi reda på att en av tjejerna i klassen var en fusknolla. Hon har lurat hela högen att hon också ska börja plugga i år när hon eg går i tvåan. Snacka om att man blev chockad! Häromdagen när jag satt bredvid henne fick vi ett papper som vi skulle fylla i. Man skulle bland annat fylla i namn och adress. Då viskade jag till henne att "Jag vet inte om man vågar fylla i sin adress, jag har hört att ledarna kan komma hem till en mitt i natten och ta med en ut och supa ner en!" och hon svarade "Va?! Är det sant?". Hmm, I was fooled!

Ikväll är det dags för 80-talsgasque och efter det nollepub! Jag får väl se om jag kan hitta några tights, pastelligt smink och någon ful tofs! Å vad snygg jag kommer att vara!


♦ Straffmästare Sto-russ Q-kuss ♦ Sto-russ Q-kuss fina baksida ♦ Vi måste gå hand i hand, kille med kille och tjej med tjej ♦ Tåg ♦ Generaler, sergeanter, lekledare m.fl ♦ Straff, killarna har betett sig "illa" och får därför spela Kate och Leo i Titanic (folket som ligger på marken ska föreställa båten) ♦ Tvåorna skrattar åt oss ♦ Straffmästaren låste fast Elin med handbojor för att hon kom försent. Elin visade sig senare vara fusknolla! ♦ Påväg till Amfi ♦ Amfiinvigning ♦ Sång och skrik på Amfi ♦ Tjejer från klassen ♦ Lekledarna visar oss hur vi ska dansa och sjunga! ♦

 

Nolla

Publicerad 2009-08-20 22:23:45 i Skola,

Första dagen av nollningen är avklarad och jag är trött! Att man kan bli så trött av att sjunga massa sånger och göra massa fjantigt. Nio dagar återstår med bland annat 80-tals gasque, nollepub, stadsvandring, amfigyckel och finsittning. Det är verkligen ett fullspäckat schema, från tidig morgon till sen kväll, VARJE dag! Phu! Här får ni några bilder från dagen iaf!
♦ Sergeanter  och straffmästare ♦ Sjunger byggsånger och vevar med fanan ♦ Byggare ♦ Bygg- och Fastighetsekonomerna ♦ Den gigantiska hammaren ♦ Min alldeles egna hammare som jag själv har designat och tillverkat, snygg va? ♦ Sofia BFE ♦   

Halmstad

Publicerad 2009-08-19 22:55:24 i Skola,

Onsdag kväll, den fruktade stunden är kommen. Just nu sitter jag ensam i Martinas lägenhet i Halmstad och har precis duschat av mig nervositeten (det var tanken iaf, men tyvärr blev jag bara ren). Imorgon bitti startar nollningen! Nu har jag funderat över den så länge så nu vill jag bara att den ska börja! Nervositeten beror nog mest på att jag faktiskt är exalterad och ser fram emot allt det nya! Hoppas att dessa 10 dagar blir roliga och att man inte ska behöva utsättas för alltför förnedrande saker!

Förövrigt saknar jag Björn.. Redan!

Överambitiösa

Publicerad 2009-08-18 19:07:28 i Shopping,

Idag har jag och Björn varit riktigt ambitiösa! Vi har tvättat, vi har varit hos optikern, vi har shoppat (hihi!), vi har fixat el till nya lägenheten, vi har fixat hemförsäkring till nya lägenheten, vi har sagt upp hemförsäkringen här, vi har kollat upp parkeringstillstånd i Halmstad, vi har kollat upp parkeringstillstånd och slutbesiktning här, vi har pratat med de som nu bor i vår lägenhet i Halmstad och kommit överens om att vi flyttar in 30/8 och nu håller vi på att packa ner grejer i flyttlådor. Phu, det är riktigt jobbigt att flytta och speciellt nu när jag ska flytta två gånger! Först ska jag bo hos en tjejkompis (som också pluggar i Halmstad) innan vi får flytta in i vår nya lägenhet, så därför måste jag hela tiden tänka "behöver jag detta någon gång inom två veckor?". Sånt tar tid!

Idag har jag känt mig lite extra prinsessig! Jag känner mig alltid väldigt lyckligt lottad på alla sätt men idag gjorde Björn något extra gulligt! När jag kom ut ur provrummet på Gina Tricot betalade älskling hela kalaset! Nya kläder kan verkligen göra mig glad och det vet Björn. Jag blir så glad över att han älskar att se mig lysa upp! Hihi! Materialisttjej?! Nja, men vem tycker inte om mysiga överraskningar om det så är nya kläder, en romantisk middag eller något annat? Nya svarta leggins, en vit slapp härlig klänning och en vardags t-shirt följde med oss hem!


Tack! ♥

Nu är jag väldigt trött och än är jag långt ifrån färdig med packandet.. Tacomyset vi hade för en stund sedan gjorde mig mer dåsig än pigg. Jaja, jag får försöka lägga in en överväxel för imorn bär det av! Jajks!

Späckad måndag!

Publicerad 2009-08-17 12:53:02 i Fest,

Nu har sista helgen i Trollhättan varit. På onsdag åker jag till Halmstad så får vi se om jag hinner komma upp någon helg och hjälpa Björn med flyttning och städning. Jag har ingen aning om hur nollningsschemat kommer att se ut! Men men, det blir säkert bra! Jag längtar iaf ihjäl mig efter nya lägeneheten! 

Idag ska jag hälsa på mormor och sedan tar jag bilen till Åsaka. Jag och Björn ska bjuda mamma, pappa, Mattias och Jenny på flyttmiddag ikväll. Eftersom vi allihop ska åka till Thailand i december tänkte jag förbereda familjen på vad som komma skall. Det blir alltså thailändskt tema på mat och dryck idag. Vi får se om det uppskattas? Hihi!

Imorn blir det att packa allt jag behöver i Halmstad innan Björn och det stora flyttlasset kommer om ca 2 veckor!Bilder från vår flyttfest i lördags!

PostFUCK!

Publicerad 2009-08-12 12:34:54 i Allmänt babbel,

Hur får ni er post? Vi får iaf vår post i ett postfack som sitter i trappuppgången. De senaste dagarna har jag gått och väntat på några böcker som jag har beställt och kort som vi har framkallat från resan. Idag när jag med spänning gick till postfacket låg det inget där. Nehe tänkte jag, inte idag heller (suck!). Men av någon anledning så lyfte jag blicken och tittade över postfacken, alltså på hyllan över alla postfack och där låg två paket! Två paket som var adresserade till Sofia Lindberg! Va fan! Jag har betalat för grejerna i de där paketen, varför i helvete lägger posten mina grejer där vem som helst kan ta dem? Om postgubben bedömer att mina paket är förstora för att få plats i postfacket måste han väl lägga en lapp i mitt postfack och lämna in mina paket  till närmsta post-utlämningsställe? Ett av paketen jag väntade på är som sagt bilder från hela resan. Idag låg ett paket från extrafilm över postfacken. I det paketet låg fotona som vi valt att förstora. Jag hoppas att de andra korten inte är skickade än, för annars är det någon annan som sitter och tittar på våra kort! Jävla posten!

Oj vilket argt inlägg. Fast eg sitter jag här alldeles lugn, haha. I det andra paketet låg iaf två böcker som jag hade beställt. Chicklit på hög nivå! Kanske är bra och varva med i höst?


Isprinsessan

Publicerad 2009-08-11 01:24:12 i Allmänt babbel,

Jag har aldrig varit någon direkt bokmal men under resan läste jag faktiskt en hel del. En av alla böcker jag läste var Tyskungen av Camilla Läckberg. Jag trodde inte alls att jag var en sucker för deckare men Tyskungen hade jag väldigt svårt att lägga ifrån mig. Därför bestämde jag mig för att börja läsa Läckbergs böcker från början. Hennes första deckare om författarinnan Erika Falck, kriminalinspektören Patrik Hedström och Fjällbacka heter Isprinsessan och kom till mig på posten idag!

Lördag

Publicerad 2009-08-08 18:41:03 i Allmänt babbel,

Jag är rööd och varm i ansiktet! Igår spenderade jag hela dagen på båten med mamma och pappa. Vi åkte runt bland kobbarna utanför Ljungskile och lade till vid en där vi solade, käkade och sov lite! Hihi! Soligt och varmt var det vilket är förklaringen till mitt röda vackra ansikte. Somnar man i solen får man väl kanske skylla sig själv?

Badar från båten!

Idag har jag och Jenny varit en stund på Överby. Vi tog det ganska lugnt med kontokorten båda två faktiskt. Jag handlade bara på MQ där jag hade presentkort. En tröja från Zoul med nån text på blev det. Efter en stund på Överby ringde iaf Sandra som frågade om vi ville komma och hälsa på henne och hennes lille son Wille. De sista butikerna sprang vi nästan igenom och gasade snabbt hem till Åsaka. Gud va söt han var lille Wille! Så liten och söt! Mysigt! Hoppas vi ses snart igen!

Nu är det däremot dags att bege sig mot Borås och Lenas utflyttningsfest/bartömning. Intressant!

Pysselsofia

Publicerad 2009-08-05 19:07:17 i Inredning,

Förutom mitt nattduksbord-projekt har jag även hunnit med lite småpyssel i sommar. Ibland vet jag inte vart idéerna kommer ifrån och om resultatet blir speciellt bra, men ganska kul är det att ha något att pyssla med.• Hjärtan som hänger i sovrumsfönstret • Tyg och vadd till nya sänggaveln • Tygbeklädd ram (känner ni igen tyget?) •

Helgen

Publicerad 2009-08-05 12:26:11 i Allmänt babbel,

Karlstad och Norrtälje är två himla mysiga städer tycker jag. Karlstad är den perfekta "lilla storstaden" och när man strosar runt i Norrtälje känns det som om man vore med i en Astrid Lindgren saga. Så himla många vackra gamla hus och pittoreska gator! Helgen med Björns familj får ni i form av bilder.
• Björn och jag hos Annica i Karlstad • Vackra Norrtälje • Promenad i Norrtälje med Björns pappa Hasse och farbror Conny • Norrtälje från vattnet • Björn och hans söta farmor Ruth • Jag, Björns syster Jossan och hennes Alex provsitter stolar på IKEA • Far och son i Norrtälje • Thaimat, mm! • Mjukglass med hasselnötssås! • Kapten Björn • Fina Vincent • August väntar på mat! •

Me and my blog

Välkommen till min dagboksblogg. Här skriver jag om stort och smått från tankar och hjärta. Lämna gärna en kommentar och gör mig extra glad! Kram S.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela