Kladdkakemuffins
Nu är IB Laursen skålen invigd! Jag har för första gången i mitt liv bakat Kladdkakemuffins. Muffinsen blev lika kladdiga och sega som kladdkakan brukar bli. Jättegott! :D
Sätt ugnen på 200°. Börja med att smälta smöret och låt det sedan svalna. Vispa ägg och socker fluffigt och blanda alla torra ingredienser i en separat skål. Tillsätt mjölblandningen i äggsmeten, tänk på att inte vispa smeten förlänge så att den förlorar sitt "fluff". Tillsätt det smälta smöret och vispa snabbt. Häll ut smeten i formar, fyll till hälften. Grädda sedan mitt i ugnen i cirka 10 minuter.
Ofta sjunker muffinsen ihop något när de är klara, gropen som bildas kan fyllas med t.ex. grädde eller bär. :D

Kladdkakemuffins
~ 12-16 normalstora muffins
2 ägg
2½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
½ tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
100 g smör
~ 12-16 normalstora muffins
2 ägg
2½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
½ tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
100 g smör
Sätt ugnen på 200°. Börja med att smälta smöret och låt det sedan svalna. Vispa ägg och socker fluffigt och blanda alla torra ingredienser i en separat skål. Tillsätt mjölblandningen i äggsmeten, tänk på att inte vispa smeten förlänge så att den förlorar sitt "fluff". Tillsätt det smälta smöret och vispa snabbt. Häll ut smeten i formar, fyll till hälften. Grädda sedan mitt i ugnen i cirka 10 minuter.
Ofta sjunker muffinsen ihop något när de är klara, gropen som bildas kan fyllas med t.ex. grädde eller bär. :D
