Missofie

Söndagsfrulle

Publicerad 2012-01-29 13:12:17 i Ät- & Drickbart,

Naam vilken god helgfrukost! Te, hemgjort knäckebröd med cream cheese och hallon/granatäpple-marmelad samt vaniljyoghurt med hemlagad müsli och färska hallon. :D Nu är jag redo för en riktigt bra söndag!


Me and Elsa

Publicerad 2012-01-29 10:01:00 i Skola,

I veckan kom två avier på posten, en från Adlibris och den andra från Bokus. Den ena beställningen innehöll kurslitteratur för närmare 1400:- (!) och den andra innehöll lättsam chic-lit för 35:-. Gissa vilken av beställningarna jag först slet upp och börja läsa?! Haha, Sofiaaaaa. 

Hej Lördag!

Publicerad 2012-01-29 00:51:44 i Allmänt babbel,

Vilken vecka! Uppsatsarbetet är påbörjat och första handledningstillfället är avbockat. Känns skönt, vår handledare verkar bra och vi fick ut mycket av första mötet. Samtidigt som vi under våren ska skriva uppsatsen ska vi läsa Fastighetsrätt. De första lektionerna har mest bestått av repetition från Jöken, men snart lär det säkerligen bli andra bullar. ;)

Men idag har jag haft en ledig lördag. Vid lunchtid mötte jag upp Malin i Göteborg och spenderade eftermiddagen tillsammans med henne och andra shoppingtokiga lönefirare. ;) Ja, min lön är inte direkt skrytsam så för min del blev det mest fönstershopping men ett par saker kom jag faktiskt hem med, bland annat en ny vinterjacka från VILA-rean. Haha ja, vi köpte faktiskt var sin jag och Malin. Att kunna ha likadana jackor utan att se muppiga ut måste nog vara den enda bra anledningen till att inte bo i samma stad. :D Konstigt nog var jag mer shoppingsugen när jag kom hem, en bieffekt av att umgås med en shoppingtokig vän antar jag. ♥

Nedan ser ni förresten hur jag har sett ut idag. Min första (och sista?) dagens outfit. Haha, känns lagom löjligt att fota sig i spegeln när man snart fyller 25, men va fasen. Den urmysiga koftan kommer från BikBok, sjalen från Ester Elenora och klockhalsband från Vintage by Fé.




MUMS

Publicerad 2012-01-25 18:09:26 i Skola,

Idag firar jag och B att jag klarade tentan i Fastighetsekonomisk analys! Glaaad tjeeej! :D

My Saturday

Publicerad 2012-01-22 01:19:47 i Skönhet,

Lördag idag. Skönt! Idag har det snöat i Halmstad, jag och B har storhandlat, lagat goood middag och jag har gjort en beställning från FeelUnique. Fick ett tips från fina Magge att behålla valutan i GBP istället för att ändra till SEK pga. en ofördelaktig omvandlingskurs. Sagt och gjort, jag sparade över 100 kronor på att behålla priserna i GBP, och då köpte jag bara två produkter. Billigt förut, nu nästan löjligt.

Denna gång testar jag Urban Antidotes Resurrection-setet. Hoppas det är lika bra som de andra Tigi produkterna. 

Mary Kay

Publicerad 2012-01-20 21:02:43 i Skönhet,

Friday night och thai-middag, mums! Dagen har jag spenderat med E, L och C-uppsatsen. Just nu känns allt svårt och övermäktigt men det är iaf skönt att äntligen ha kommit igång.

Jag ville eg bara kika in och tipsa om en grymt bra eye makeup remover som varken är oljig i konsistensen eller svider i ögonen. Jag har alltid varit skeptisk till Mary Kay och liknande märken som inte säljs i fysisk butik tills jag fick prova denna produkt. Bästa någonsin, så tummen upp för Mary Kay.

Yankee Candle

Publicerad 2012-01-19 22:39:43 i Inredning,

Nytt YC, Warm Sugar. Luktar wonderful! :D Idag har jag jobbat och äntligen fått träffa min B. ♥ En mycket bra dag helt enkelt!

Tuesday Dinner

Publicerad 2012-01-17 20:46:24 i Ät- & Drickbart,

Dagens middag, kantarellsoppa på Åsakaplockade kantareller. Nam! Jag får ju passa på nu när "svampälskaren" B är borta. ;) Imorgon slipper jag faktiskt äta middag själv, då kommer sex tjejkompisar hit och lagar middag med mig. Mysigt!

Till Salu

Publicerad 2012-01-16 16:37:24 i Inredning,

Har ni sett dessa bilder tidigare? De har redan figurerat på en del bloggar men kommer ursprungligen från hemnet. Ett superstylat hus från Helsingborg ligger nämligen ute till försäljning och jag kan väl erkänna att inredningen inte är så pjåkig. Den är faktiskt väldigt Sofi-ig med mycket Feng Shui och jordiga toner. MEN, jag tycker nästan att det blir för mycket, det ser snarare ut som ett utställningshem än ett hem som någon bor i. Fast väldigt vackert såklart. Huset ligger ute för 3 650 000:-, undra hur mycket inredningen är värd?



















Sale @ Cosy Home

Publicerad 2012-01-14 12:11:51 i Shopping,

Gaah, någon mer än jag som missat att Cosy Home i Halmstad haft superrea? Imorse gick jag förbi butiken på min lilla morgonpromenad och gjorde upptäckten. Idag är tydligen sista dagen på rean så har ni inte varit där än, spring! Såklart fick jag med mig en påse med lite smått och gott hem, bland annat denna Ester Elenora sjal som jag suktat efter i flera år(!). Så fin och nu till ett mycket acceptabelt pris. Minns ni när jag köpte denna E.E.-sjal? Den fyndade jag också på Cosy Home. Himla bra butik. :D

Happy Friday

Publicerad 2012-01-13 22:41:42 i Ät- & Drickbart,

Min utsikt just nu. Imorgon åker B till Stockholm för att träffa familjen och senare till veckan gå på jobbutbildning. Ikväll passar vi därför på att ha myskväll och dricker gott vin ur våra nya all-in-one-glas från Cervera. Jättepraktiska och snygga tycker jag. :D

DONE

Publicerad 2012-01-12 17:47:50 i Skola,

Åå hej livet! Det var typ en vecka sedan vi sågs senast. Jag har nämligen befunnit mig i en stor pluggbubbla och knappt gjort något annat än umgåtts med böcker och anteckningar. Så himla deprimerande när man väl håller på, men SÅ SKÖNT när tentorna är skrivna! Denna gången hade vi två tentor under samma vecka och det är alltid lika spännande. Vad och hur ska man prioritera? Trots att jag inte vet hur det har gått är jag faktiskt himla stolt över mig själv. Denna gången körde jag "ända in i kaklet" och kan inte ångra något. Varje minut utnyttjades väl, vilket jag brukar ha svårt för då man i slutet av tentaperioden börjar tappa motivation. Det gjorde jag iofs denna gången också men jag bet ihop. Duktig tjej! :D

Så nu kan livet fortsätta igen. Imorgon ska jag fira den lilla ledigheten med ett frisörbesök. Kul och välbehövligt! Som vanligt vet jag inte riktigt hur jag vill ha det men det blir nog säkert bra. En liten runda på stan ska jag nog unna mig själv också. ;) Sedan blir det såklart pepp inför lördagens tentafest med glittertema. Haha, ska bli riktigt roligt att fira den avklarade tentaperioden med mina underbara tjejkompisar! ♥


Ljus, mörk eller en blandning?

Update

Publicerad 2012-01-09 17:06:26 i Allmänt babbel,

Hej vänner! Hur har er måndag varit? Jag har skrivit tenta i fem timmar och är nu helt slut i bollen, men ska alldeles strax sätta mig och plugga inför tentan på torsdag. Hurray, vad roligt! ;) Jag ville bara kika in och förklara mitt förra kryptiska inlägg. Jag har nämligen lagt till en bloglovin-ikon i sidmenyn (den nakna damen till höger;)), så att ni som använder er av den funktionen lätt kan lägga till min blogg och få information om när jag har postat nya inlägg. Smidigt smidigt. Ha det fint!

Svaneke

Publicerad 2012-01-07 22:37:12 i Ät- & Drickbart,

Jag är ingen jättefantast av mörka öl. Men stout är en annan femma. Helst dricker jag då Svaneke Choko Stout. Mm, som en flytande efterrätt! :D Svaneke finns i Systembolagets beställningssortiment. Har ni inte redan provat den så måste ni göra det!



Sweetheart

Publicerad 2012-01-07 19:54:40 i Skönhet,

Köpte mig ett OPI-lack häromveckan. Betyget: dyrt och svårlackat. Haha, men jag hoppas att det är en vanesak. It better be! ;)

Complement

Publicerad 2012-01-06 12:01:00 i Shopping,

Ett av fynden från mellandagsrean, en väska från Åhléns. Funkar att ha till skolan eller när som, perfect. ♥

Torsdag

Publicerad 2012-01-04 17:36:46 i Hasse & Nisse,

Hej vänner! Hoppas er vecka börjat bra. Min har bestått av plugg, plugg, plugg och kommer fortsätta så veckan ut. Nästa vecka är det nämligen dags för tentor igen så fram tills dess har jag inget liv. Men det får gå. :D

Igår var iaf jag och B hos veterinären med Hasse och Nisse. De fick sin årliga vaccinationsspruta så det var inget allvarligare än så. Veterinären påpekade dock att Hasse blivit lite rultig. Haha, så nu blir det andra bullar här hemma. Lilla gubben. :D

Btw, tittat på The Voice? Vad tycker ni?


Guilty

Publicerad 2012-01-03 10:00:00 i Skönhet,

Igår halkade jag in på en MakeUp-blogg. Där fanns ett inlägg där bloggläsarna fick dela med sig om sina värsta skönhetssynder. Nyfiken som jag var klickade jag in mig bland kommentarerna och kunde läsa om allt från att tvätta ansiktet med handtvål, raka (?) ögonbrynen mothårs, fingra i concealer/foundation, drar i ögonfransarna tills de lossnar (?!), separera ögonfransarna med nål, sova med smink osv. Haha, ja det var en ganska lustig läsning ända till jag möttes av flera kommentarer som:

"Jag latar mig ibland och hoppar över sminkborst-tvätten för en dag.. Bakteriehääärd."

"Vissa dagar gör jag inte rent borstarna. Usch, måste skärpa mig!!"


Haha, va?! Varje dag alltså? Gör folk det? Gör ni det? Visst gör jag rent mina borstar, men kanske inte riktigt så ofta som varje dag (to say the least). ;)

Gissa vem som precis tvättat sina borstar?

2012

Publicerad 2012-01-02 00:19:02 i Fest,

Här kommer ett litet bildregn från min och B's mysiga nyårsafton. ♥ Till "förrätt" åt vi krustader och drack en alkoholfri Chapel Hill (vuxen-strategi). Till varmrätt blev det plankstek och ett gott Amarone. Desserten bestod av en farligt god Nutella Semifreddo som serverades med otippat goda jordgubbar. Naam! :D

 

















Me and my blog

Välkommen till min dagboksblogg. Här skriver jag om stort och smått från tankar och hjärta. Lämna gärna en kommentar och gör mig extra glad! Kram S.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela