Missofie

höstbak bakhöst

Publicerad 2009-09-30 23:33:05 i Allmänt babbel,

Varje höst kommer den lilla konditorn fram i mig. Det verkar som om denna höst inte kommer bli ett undantag. Idag gjorde jag mina livs första cupcakes! Jättefina blev dem! Än har jag inte smakat men jag antar att de kommer vara ljuvliga, receptet hittade jag ju i underbara Leila Lindholms bok "a piece of cake". ♥

Chocolate cupcakes med chocolate frosting!

i.d.

Publicerad 2009-09-30 22:37:39 i Shopping,

Nu har jag precis beställt hem ett startpaket från i.d. (mineralsmink). Jag har varit jättesugen på det länge eftersom man har hört så mycket bra om det. Fördelarna med i.d. är många. Nackdelen är att det är väldigt dyrt. Det fick helt enkelt bli en liten present till mig själv nu när Björn snart fyller 25! Haha! i.d. innehåller inga konserveringsmedel, har ett naturligt UV-skydd (SPF 15), innehåller varken talk, olja, vax, parfymer eller tillsatser. i.d. är lugnande och anti-inflammatorisk och dessutom är sminket inte djurtestat! Ska bli riktigt roligt att prova! Jag fick det ju faktiskt för halva priset, men det var fan dyrt ändå! Haha!


Höstgarderob

Publicerad 2009-09-26 20:55:57 i Shopping,

Hittade en del fint efter några timmar på stan med B! ♥ Fredagen var underbar. Strosande på stan, fik på jordens antagligen finaste och mest charmiga gamla café och filmkväll.

Tält? Jo men med ett skärp i midjan kanske? Och jeansleggins till. Så mjuka och sköna! ♥ Två toppar syns där också.


Sofia ♥ HM.

Torsdagkväll

Publicerad 2009-09-24 23:05:12 i Allmänt babbel,

Idag är det torsdag och jag går på helg! Förmiddagen spenderades i skolan med marknadsföring, sedan blev det hem och plugga en stund innan jag, Jolin och Emma stack iväg på Step75! Så himla roligt! Ikväll har B lagat underbart god pepparbiff med rödvinssås och potatisgratäng! ♥ Kan man ha det bättre?

Imorgon tänkte jag ställa klockan och försöka komma upp ganska tidigt. Planen är att sätta mig med Byggnadsmaterial-boken och lite instuderingsfrågor. Nu har skolan verkligen dragit igång! Även om tentorna inte är förrän om 5 veckor är jag redan lite stressad. Tiden rinner ju iväg! Efter plugg ska jag och B ta en promenad ner till stan (lön och csn imorgon!) och kika (och fika?)! Mys!

Du och jag ♥ Whitehaven beach 09

Kom!

Publicerad 2009-09-23 22:33:00 i Allmänt babbel,

Undra om någon av nyheterna kommer till Sverige? Fuskigt att de har så många fler roliga smaker i USA. Här är ett axplock som jag hittade på en annan blogg!

B & J's kanelbulleglass! Åhhh! ♥

Plommon

Publicerad 2009-09-18 23:00:48 i Inredning,

Turkost var det tänkt men B tycker att allt turkost ser ut som tuggummi så plommon blev det istället! Höstigt och mysigt till det nya badrummet. I like it!

á la française

Publicerad 2009-09-18 20:38:00 i Inredning,

Som nyinflyttad i en stad får man en hel del rabattkuponger hemskickade. Häromdagen fick vi ett presentkort från Mio på posten (på 200:-!). Några möbler har vi inte direkt råd att köpa på Mio just nu, men de brukar ha en hel del annat skoj i sitt sortiment. Jag och Björn åkte dit förut idag och kikade och där hittade jag á la française- burkar! De är ganska dyra men så söta! Tidigare har jag två stycken och nu använde jag presentkortet till att köpa en till. En finfin burk att ha tvättmedel i! Lycka!

Tylösand

Publicerad 2009-09-18 20:23:09 i Allmänt babbel,

Idag åkte jag och Björn till Tylösand och gick en promenad på stranden. Mys! Ibland känns den här flytten extra rätt! Nu ska vi mysa ner oss i soffan, kolla film och äta godis. Jag älskar dig Björn Blomberg! ♥

I'm bad, who's bad

Publicerad 2009-09-17 23:55:03 i Shopping,

Helt basic (ganska intetsägande) men bra Sofia-tshirt att fylla upp garderoben med. Skön att slänga på sig när man ska till skolan. Gina Tricot såklart! ♥

Gasque

Publicerad 2009-09-17 15:09:30 i Fest,

Igårkväll var det tackgasque. Temat var "ombytta roller", vilket betydde att vi ettor skulle vara utklädda till lekledare/stab och tvåorna skulle vara utklädda till nollor. Riktigt roligt var det men kvällen blev ganska kort, jag gick hem redan vid 10-tiden. Anledningen var marknadsförings föreläsningen 08.15 imorse. Men det gjorde mig inte så mycket, hittills har nollningen och skolstarten varit väldigt intensiv med mycket festande så det var skönt med en tidig kväll. I helgen ska vi bara ta det lugnt. Läsa lite husbyggnad och marknadsföring ska jag också hinna med.





Vad tycker ni om mitt röda vackra svall? På kortet försöker jag se lite japansk ut! Haha!

Nu ska jag däremot fortsätta med tvättandet och städandet i lägenheten. Shit vad stökigt och skitigt det hinner bli på bara några dagar! Ikväll blir det nog att träna!

Step

Publicerad 2009-09-13 23:56:06 i Allmänt babbel,

Jag och Emelie (från klassen) var och tränade förut. Step75 blev det idag. Lite orolig var jag eftersom jag inte är den bästa på att lägga ihop olika danssteg och Step är ju praktiskt taget dans på bräda. I början var jag helt lost, haha! Kan tro att en och annan skrattade åt mig, men det är helt lugnt, för det gjorde jag med! Men efter ett tag hajade jag och i slutet mixade jag inte ihop stegen alls (nästan!). Helt plötsligt var passet slut! Aldrig tidigare har jag blivit besviken av att tiden i träningshallen är över! 5 av 5 toasters helt klart! Kanonkul!

Rabatt

Publicerad 2009-09-13 16:27:51 i Shopping,

Som medlem i Friskis & Svettis hade jag denna helg 20% rabatt på Intersport här i Halmstad. Jag och Björn cyklade dit idag med hopp att hitta ett par nya träningsskor till mig (mina är väldigt gamla = 0 stötdämpning). Hem kom jag med ett par jättefina Nike och en vinterjacka! Den behövdes faktiskt också. Plus, när en vinterjacka kostar 480:- har man inte råd att inte köpa den!


Lite längre modell som går över rumpan och har en mysig luva!


Sköna höga Nike. Men varför ska träningsskor vara så dyra?

Vinst

Publicerad 2009-09-13 15:50:56 i Allmänt babbel,

I fredags kom mamma och pappa hit till Halmstad! Fredagen spenderade de på golfbanan och bodde på hotell natten mellan fredag och lördag. Tidigt på lördag kom de dock hit och hälsade på oss. Då hade jag köpt en Skrapkryss till pappa som en liten extra 60-årspresent. Jag trodde kanske inte att han skulle vinna något större på den utan köpte den mest för att det är en ganska rolig skraplott (läs: spänningen varar längre än 3 sekunder, ungefär den tid det tar att skrapa en Triss). Men pappa vann! Hela 1000:-! Vinststatistiken är ju inte den bästa på lotter. Av en miljon lotter är det bara 1000:- vinst på 192 stycken! Så ganska bra jobbat var det väl ändå att hitta den där lotten?

Hurra!



Bra extra present på födelsedagen?

Fredagsmys!

Publicerad 2009-09-11 20:18:35 i Allmänt babbel,

Fredag idag, härligt! Kom nyss hem från träningen och har precis ätit goda kycklingfajitas och duschat. I helgen är mamsi och papsi här så det blir nog en mysig helg! ♥ Nu ska jag och Björn kolla på film och äta gooodis! Ha en trevlig fredagkväll allihop!

PS. Jag och Björn var på Gekås igår och handla massa roligt (och massa tråkigt också, typ tvål!). Nu har vi inte alls långt till Gekås längre. Haha, vilka kärringar vi är!

Smärta

Publicerad 2009-09-08 20:49:17 i Allmänt babbel,

Vilken träningsvärk! Det gör ont t.o.m. när jag växlar när jag kör bil. Men jag förtjänar det antar jag. Därför var jag precis och träna igen. Imorgon kommer jag svära över mina magmuskler (haha, kul sofia?!) och armar.

Träning

Publicerad 2009-09-07 22:31:08 i Allmänt babbel,

Imorn kommer jag ha ont i hela kroppen! Jag var och tränade förut. Det är första gången sedan innan resan (ja, det var i februari!). Snacka om att jag var otränad! Ush, nästan läskigt! Bara för det köpte jag ett årskort med en gång. Haha!

Thailand ♥

Publicerad 2009-09-07 13:53:50 i Allmänt babbel,

Idag saknar jag Thailand jättemycket! Tur att det bara är 85 dagar kvar tills vi är där igen!

Alla bilder är från PhiPhi! ♥

Effekter

Publicerad 2009-09-06 00:33:01 i Allmänt babbel,

Jag har hittat en sida där man kan göra ganska roliga effekter på sina bilder utan att behöva betala. Något att sysselsätta sig med när man eg har bättre saker för sig?


Sofia på PhiPhi!

Myskväll

Publicerad 2009-09-05 23:56:34 i Allmänt babbel,

Ikväll har vi haft besök av de här sötnosarna. Käkade en massa gott och kollade på Monsters vs Aliens. En riktigt mysig lördagkväll! ♥ Nu har vi lämnat Trollhättan och många vi känner där men samtidigt fått närmare till andra! Snart finns inga vänner kvar i Trollhättan. Alla är spridda över Sverige (och UK!). Då blir det roadtrips, sånt är kul!

IKEA

Publicerad 2009-09-05 13:11:19 i Inredning,

Trots att vi hade en hel del kartonger och möbler att flytta hindrar det oss inte från att åka till IKEA och fylla på förrådet lite. Igår var jag och Björn på IKEA i Kållered och köpte några högst nödvändiga (och några mindre nödvändiga) saker. Roligt var det och fint blev det! Bland annat köpte vi det här:

Sovrum

Vardagsrum

Badrum

homesweethome

Publicerad 2009-09-03 19:23:25 i Inredning,

Förut va jag på Åhlens, jag skulle köpa nytt sånt där torrshampoo. Hittade dessvärre inget och frågade en expedit om de var slut, då svarade hon att "jaa, det är någon som har skrivit om det i en sån där blogg igen så nu har det tagit slut! *suck*". Haha, undra om det var jag? Nja, riktigt så många besökare har jag inte så Åhlens i Halmstad skulle anstormas men lite roligt sammanträffande var det ju!

Köpte en ny dörrmatta på Lagerhaus förut. Cool och snygg och 200:-! I like it! Nu blir det däremot pannkakskalas med B! ♥

Skolstart

Publicerad 2009-09-01 18:32:50 i Skola,

Ångest! Jag har precis kommit hem från första föreläsningen i Marknadsföring. Vi är tre klasser som läser Marknadsföring tillsammans så i "klassrummet" eller aulan som vi sitter i är vi 200 personer. Föreläsningen vi hade idag pågick i 4 timmar! 4 TIMMAR, det är galet långt! Fast tro det eller ej men tiden gick faktiskt ganska snabbt. Det som är ångestframkallande är mina anteckningar! Jag har nog aldrig känt mig så stressad under en föreläsning. Läraren hade gjort en powerpointpresentation med massa viktig info som man gärna ville skriva av, men han var väldigt snabb med att byta slide. Man han skriva ungefär hälften = helt knäppa anteckningar. Sedan förklarade han att han kommer lägga ut alla presentationer på högskolans hemsida så man kan skriva ut dem, men vem tusan kan skriva ut typ 60 sidor från VARJE föreläsning. Kurslitteraturen till marknadsföringen är en bok på sisådär 1200 sidor. På engelska! Om jag hade köpt boken nu hade jag ändå inte hunnit plöja igenom den innan tentan. Så min taktik är nog att skriva ut en svensk sammanfattning från nätet och hoppas på att jag klarar mig på den. Gör jag inte det får jag väl skriva en omtenta då. Tvåorna och treorna på bygg- och fastighetsekonomprogrammet har sagt att de aldrig öppnade sin marknadsföringsbok så det känns ju väldigt ovärt att lägga 500 spänn på den. Äsh, jag vet inte riktigt hur jag ska göra, jag avvaktar nog lite iaf.

Men jag har faktiskt köpt två andra böcker idag, kurslitteraturen i Husbyggnad 1. "Praktisk husbyggnadsteknik" och "Byggprocessen" hette de (haha). Även denna kursen startade idag med en föreläsning som kändes mycket roligare!


Annars har vi kommit iordning lite i den nya lägenheten. Känns skönt! Alla stora möbler står där de ska, alla kartonger är borta och vi har mest småplock kvar (ganska mycket sådant men ändå). Jag tror nog vi kommer trivas väldigt bra här. Hihi, kul!

Tänkte ladda upp de sista bilderna från nollningen också! Varsågoda!








♦ Bygg byggde ett torn som skulle resas ♦ Här syns även vår lådbil och flotte ♦ Byggs lådbil ♦ Folk beundrar vårt torn som restes i Picassoparken ♦ Överstaben i tornet ♦ Alexander blev vald till Byggare Bob ♦ Kortege genom stan ♦ IVPnollor ♦ Lärarnollor ♦ Jerry, Perry och Generalen ♦ Snart dax för flottrace på ån Nissan som går genom stan ♦ Flottor ♦ Mycket folk samlades på bron för att titta på knäppa nollor ♦ Vissa badade ♦ Vissa paddlade ♦ Vissa sjönk ♦ Vår stab visar sitt rätta jag ♦ Staben ♦ "Fulsittning" ♦ Kajsa och Linda ♦ Jolin, jag och Emma ♦ Anton rockar på kåren! ♦

Idag kom några tjejkompisar från klassen på att kårpuben öppnar imorn (vi har ju varit där flera gånger under nollningen, men nu öppnar den för övriga studenter) och frågade om vi inte skulle dit. Herregud, jag fattar inte att de orkar! Nollningen är precis över! Även om nollningen har varit skitkul tycker jag att det är ganska skönt att den är över så man kan ta det lite lugnt ett tag. Men nej då. Haha, jag är gammal!

Me and my blog

Välkommen till min dagboksblogg. Här skriver jag om stort och smått från tankar och hjärta. Lämna gärna en kommentar och gör mig extra glad! Kram S.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela